Skredkurs Alpint

Kurs

Fra dato
5. februar kl. 17:30
Til dato
7. februar kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Alpint, Nf-Godkjent
Arrangør
DNT Valdres
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
Påmeldingsfrist 24. jan
Dette arrangementet er over!

Med økt skiaktivitet i brattere terreng vinterstid er det viktig å ha kunnskap om å ferdes trygt. Bli med på alpint skredkurs (randonee) i regi av DNT Valdres helgen 5. til 7. februar.

Kurset henvender seg til en målgruppe som ferdes i terreng der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. Typisk vil randonee-kjørere ha veldig stort utbytte av et slikt kurs. Kurset går over en helg:

  • fredag kveld teori inne
  • lørdag ute hele dagen
  • søndag ute hele dagen med avslutning ca kl 1500.

Kurset gjennomføres i området Tyin/Filefjell.

Kursene er gratis for turledere i DNT Valdres som gjennomfører vinterturer. For andre medlemmer i DNT Valdres er prisen 750 kr. Øvrige deltagere betaler 1500 kr for kurset. Overnatting og mat er ikke medregnet da DNT Valdres forutsetter at deltagerne bor i nærheten av kursstedet og reiser hjem hver dag. Deltagere med eventuelt behov for overnatting ordner dette selv. Kursene legger også opp til aktivitet både fredag og lørdag kveld, i tillegg til hele dager både lørdag og søndag ute i fjellet. På alpint skredkurs er det randoneeutstyr som gjelder. Nedre aldersgrense på 16 år på kurset. Kursene blir gjennomført av NF-godkjent skredinstruktør. Kurset klassifiseres som krevende.

Maks antall deltagere: 6 stk, så her gjelder det å være rask for å få plass.

Påmeldingsfrist 24. januar med mail til Torkjell Haugen (torkjell.haugen@dnt.no) Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

En mer detaljert beskrivelse og lokalisering vil bli sendt kursdeltagerne etter at påmeldingsfristen har utløpt.

Skredkurs Alpint

Med økt skiaktivitet i brattere terreng vinterstid er det viktig å ha kunnskap om å ferdes trygt. Bli med på alpint skredkurs (randonee) i regi av DNT Valdres helgen 5. ...

Kontaktinformasjon: