Kalvedalen i Lykkja - kort dagstur m/Seniorgruppa

Fellestur

Dato
23. juni kl. 10:00 - 13:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Seniorer
Arrangører
DNT Valdres, Seniorgruppa Valdres
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen går fra Skredbergo, innerst i Lykkja og inn i Kalvedalen og Kalvedalsfossen.

Historien om Kalvedalspresten forteller vi underveis, ingen er lenger helt sikre på hvem han var, men at han bodde i bygda på 1700-tallet er helt sikkert.

Vi møtes på bensinstasjonen på Beitostølen kl 09.45. Kjører så av i krysset ned til Beito, til høyre i Beitokrysset retning Slettefjell, og videre inn til sandtaket i Skredbergo innerst i Lykkja. Parker på toppen av sandtaket.

Derfra går det en vei ned til demningen som vi krysser, og vi går inn i den stupbratte Kalvedalen med frodig vegetasjon. Det går en dårlig sti i lia på venstre side av elva som er noe ulendt og kronglete. Lenger ned er stien bedre, men videre innover er det litt ulendt flere steder med en del stein. Det er nødvendig med gode sko, stien er fuktig og noe steinete.

Så åpner dalen seg og vi ser rett inn til Kalvedalsfossen som har et fritt fall på 50 meter og er et flott syn.

Innerst i Kalvedalen er det en hule, og historien forteller at der holdt Kalvedalspresten til, som måtte rømme fra lensmannen, og holdt til der når det var utrygt for han i bygda.

Turen tar ca 2,5 til 3 timer og går samme vei tilbake.

Kart over Øystre Slidre.

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 2 dager i forkant innen kl 20:00.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Kalvedalen i Lykkja - kort dagstur m/Seniorgruppa

Turen går fra Skredbergo, innerst i Lykkja og inn i Kalvedalen og Kalvedalsfossen. Historien om Kalvedalspresten forteller vi underveis, ingen er lenger helt sikre på hvem han var, men at ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Beate Sunde Knutsen