MediYoga på Bygdin Fjellhotell

Fellestur

Fra dato
3. juli kl. 10:00
Til dato
5. juli kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020, Mediyoga, Turkatalog2020_Yogatur
Arrangør
DNT Valdres
Turområde
Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne helgen leier vi oss inn på vakre Bygdin Fjellhotell, 1065 m.o.h., som ligger ved foten av Jotunheimen, 12 km nord for Beitostølen.  Et hotell med unik sjarm, som har vært i drift siden 1912.

Her har vi MediYoga før frokost lørdag og søndag, samt før middag fredag og lørdag kveld. Dersom været tillater det har vi timen ute i solen, ellers har vi egen yogasal på hotellet. Ta gjerne med egen yogamatte og et pledd/teppe.

NB! 10 plasser. Påmeldingen er bindende. Påmelding til Bygdin v/ Bente senest 1. juni kl 10:00:

booking@bygdin.com eller tlf: +47 61 34 14 00.

Pris per døgn 1070 kr for losji i dobbeltrom med bad, inklusive frokost og 3 retters middag. Matpakke kommer i tillegg.

MediYoga er en myk meditativ yogaform, som kombinerer pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon.  Teknikken hjelper til å roe sinnet, restituere kroppen, balansere følelsene, og gir generelt mer harmoni.

I MediYoga utvider du din bevissthet og fordyper din kontakt med ditt indre jeg. Det handler om å lytte innover hjertet, ta vare på deg selv, gjøre det du opplever som vesentlig, samtidig som du har et medfølende hjerte for andre.

Det finnes utallige turmuligheter med utgangspunkt fra Bygdin Fjellhotell. Vi planlegger en tur til Synshorn, en tur til Bitihorn og en tur til Nordre Gluptinden. Dersom været er bra forlenger vi turene noe, og nyter dagene ute. Ved uvær finnes det mange andre alternativer i slakere terreng, og vi kan forkorte turene noe.

  • Bitihorn 1607 moh, er et flott landmerke ved inngangen til Jotunheimen. Fra toppen har vi utsikt mot høyfjell og snøkledde tinder helt til hurrungane i vest. På andre siden skuer vi mot skogkledde daler, småfjell og et utall tjern.  Det finnes mange muligheter å bestige toppen, men vi velger å gå opp fra Båtskardet, som er en litt kortere og brattere alternativ. Nedstigning mot samleieren gir en fantastisk utsikt hele veien. Turen er ca 5/6 km, og ca 550 høydemeter.
  • Synshorn 1464 moh, ligger på andre siden Bygdin Fjellhotell. Det er kort og enkel tur opp, som gir fantastisk utsikt mot Bydin i vest, Bitihorn i Sør og mot Jotunheimen i sørvest.  Turen opp er ca 2 km, 400 høydemeter. Dersom værgudene er på vår side fortsetter vi fjellryggen til Heimre Fagerdalshøe, og følger den vakre Fagerdalen tilbake til hotellet. Rundturen er ca 10 km.
  • Nordre Gluptinden 1599 moh, ligger på fjellmassivet øst for Valdresflye. Vi kjører Jotunheimvegen (bomvei) mot Haugseter, og parkerer her. Rett vest for Haugseter går en tydelig DNT-sti mot Gjende. Vi følger denne langs elva Urekåne. Når vi har passert «buskbeltet» flater stien ut. Nesten framme følger vi ny sti nokså bratt opp til toppen, Her for vi nydelig utsikt over store deler av Valdres, Vinstre og Jotunheimen. Vi tar samme vei tilbake.  Turen er 11/12 km t/r og stiger ca 600 høydemeter.

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

MediYoga på Bygdin Fjellhotell

Denne helgen leier vi oss inn på vakre Bygdin Fjellhotell, 1065 m.o.h., som ligger ved foten av Jotunheimen, 12 km nord for Beitostølen.  Et hotell med unik sjarm, som har ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Linda Wickstrøm
  • Helga E. Waagaard