Overnattingstur til Tomashelleren via Kvithaug m/Seniorgruppa

Fellestur

Fra dato
10. august kl. 10:00
Til dato
11. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
DNT Valdres, Seniorgruppa Valdres
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen går til Tomashelleren, en ubetjent DNT hytte som ligger høyt og åpent til mellom Vangsmjøse og Bygdin.

Vi starter i Ole kl. 10.00 ved demningen der vi går i idyllisk natur langs Olefjorden inn til Kvithaug stølslag, en lettgått sti, med noen våte partier. På Kvithaug får vi høre historien om stølslaget. Fra Kvithaug går turen videre oppover forbi Nøsen, Tverrdingletjernet og Remmiskinntjernet med god utsikt mot Sendehornet og Trollfonnegge. En fantastisk storslått natur og ofte er det mye reinsdyr å se. På vei inn til Tomashelleren kommer du høyt og fritt med god utsikt til Jotunheimens topper. Vi bruker hele dagen og tar små og store pauser hele veien.   

Det er god stigning fra Kvithaug, vi skal opp 500 høydemeter, så gode fjellsko er nødvendig. 

Vel fremme på Tomashelleren, en selvbetjent hytte hvor vi deler på utgiftene, nyter vi et måltid og kvelden i fantastisk natur.  

Dagen etter spiser vi frokost før vi går en litt annen vei ned mot Yksendalsbu og svinger over Dingla mot Kvithaug og Ole igjen. 

Oppmøte på Shell Fagernes kl. 08.00 og på Beitostølen kl. 08.45 for samkjøring til Ole, der det er bom (avstandskravet gjelder også i bil for andre enn husstandsmedlemmer).

Lengde på turen en vei er ca. 15km. 

Det er begrenset antall plasser, så meld deg på raskt. 

Mer informasjon og utstyrsliste sendes de påmeldte etter fristen.  

Kartblad: Norge-serien 10056 Besseggen.

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 26. juli kl 20:00.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Overnattingstur til Tomashelleren via Kvithaug m/Seniorgruppa

Turen går til Tomashelleren, en ubetjent DNT hytte som ligger høyt og åpent til mellom Vangsmjøse og Bygdin. Vi starter i Ole kl. 10.00 ved demningen der vi går i idyllisk natur ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Nina Horn Steindebakken
  • Beate Sunde Knutsen