Miniekspedisjon til toppen av Makalaus i Sør-Aurdal m/Barnas turlag

Fellestur

Fra dato
22. august kl. 11:00
Til dato
23. august kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telttur
Arrangører
DNT Valdres, Barnas Turlag Gjøvik , Barnas Turlag Valdres
Dette arrangementet er over!

Familievennlig topptur med overnatting i telt på Liaåsen, på vei mot toppen av Makalausfjellet. 

Passer for barn fra og med 5-6 år. Kun 1 time opp til teltplassen. Fra teltplassen tar det maksimalt en halv time til toppen 1099 moh. Ved dårlig vær eller andre behov er det mulighet for å søke ly i en liten varmebu litt nedenfor toppen. 

Oppmøte: Følg veien fra Reinli innover mot Stavadalen og Nørdre Fjellstølen. Ta til høyre mot Liaåsen (bomvei, kr. 30,- i 2010) og ta så til venstre opp mot det nye hyttefeltet øst for skisenteret. Parker øverst ved veislutt nær pumpehuset.

Stien starter til høyre for parkeringen. Den er uskiltet og umerket, men lett å følge over fjellplatået via toppunkt (1091 moh.) til Makalaus. Utsikten fra toppen er makalaus!  

Alle tar med seg nok mat og drikke til middag, kvelds og frokost og telt med utstyr. Det er fint på denne turen å bli kjent med andre turglade barnefamilier.

  • Lengde: ca. 2,8 km en vei  
  • Tidsbruk: ca. 1 time opp  
  • Stigning: ca. 100 høydemeter  
  • Egnet for barn: fra ca. 5-6 år 

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 16. august kl 20:00.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Miniekspedisjon til toppen av Makalaus i Sør-Aurdal m/Barnas turlag

Familievennlig topptur med overnatting i telt på Liaåsen, på vei mot toppen av Makalausfjellet. Passer for barn fra og med 5-6 år. Kun 1 time opp til teltplassen. Fra teltplassen tar det maksimalt en halv time til toppen 1099 ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Dienne Versteeg Bjørneng
  • Petra Kaderkova