Avlyst Dagstur til Bitihorn via Tyskerstigen

Fellestur

Dato
5. juli kl. 12:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Valdres
Turområde
Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Det er ingen påmeldte.

Bitihorn 1609 moh har ein storarta utsikt innover Bygdin og Jotunheimen, men også over heile det nordlege Valdres. 

Turen startar frå parkeringa på framsida/sørsida av Bitihorn. Her ser ein steinlagde trapper, eit prosjekt som vart byrja på sommaren 2019. I starten går vi i trapper i ca. 100 meter. Vidare følger vi godt trakka sti i slak motbakke. Stien er lagt slik at ein går på kryss og tvers med platå som gir god utsikt.

Meste parten av turen går i bratt terreng, smal sti enkelte plassar med noko klyving. Siste delen av turen skal vi passere eit gjerde, der vi går i steinrøys resten av turen. Undervegs har ein god utsikt mot Vinsteren i øst, Beitostølen i øst og Slettefjell og Mugnetind i vest. På toppen får ein panoramutsikt, der ein ser blant anna Falketind, Galdeberget, Slettmarkspiggen, Kalvehøgde og Rasletindmassivet.  

Undervegs legg vi inn drikkepauser. Turen opp med stopp regnes til ca. 1.5 time. Vi går nedatt samme vegen og beregner om lag 1-1,5 time på det. Tur på totalt 3-4 timar. 

På toppen finn vi ein fin stad for å kunne nyte nistepakken. Ved mykje nedbør kan det bli noko glatt på steinane, så gode sko anbefales. Ta med varme klede, sitteunderlag, mat og drikke og gode sko.

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 2. juli kl 20:00.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Dagstur til Bitihorn via Tyskerstigen

Bitihorn 1609 moh har ein storarta utsikt innover Bygdin og Jotunheimen, men også over heile det nordlege Valdres.  Turen startar frå parkeringa på framsida/sørsida av Bitihorn. Her ser ein steinlagde trapper, eit prosjekt som vart byrja på sommaren 2019. I starten går vi i trapper i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Guri Oline Iversen