Skørsnøse på Filefjell - Kremtopp

Fellestur

Dato
12. juli kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kremtopp
Arrangør
DNT Valdres
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Topptur der øst møter vest - Skørsnøse på Filefjell. 

Bil med på en flott topptur til et storslagent utsiktspunkt høyt over Otrøvatnet. Her ser vi majestetiske tinder i Jotunheimen, og de langstrakte fjella i Skarvheimen, med den karakteristiske Suletinden ikke langt unna. Skørsnøse er i år også  med i DNT Valdres sin turkarusell, Kremtoppjakten. 

Turen starter ved stedet der en gang Grihamarstølen lå ved gamle E16, hvor vi følger en sti oppover bjørkeskogen. Vi går på østsiden av selve toppen og runder denne når vi kommer over skoggrensa og ser ned mot Tyinkrysset og alpinanlegget der. Etter hvert kommer vi rundt toppen og starter oppstigningen mot toppen fra nordsiden, med utsikt innnover Bjørdalen med Bjørdøla og Bjørdalsvatnet helt der inne omkranset av bratte stup. Vel oppe på toppen tar vi god tid til å nyte utsikten og matpakken. Deretter følger vi samme vei ned igjen. 

Turen tar omkring 2,5-3 timer tur/retur i ren gå-tid, og er omkring 5,5 km lang med en stigning på ca. 500 meter. Vi møter kl. 1100 ved parkeringsplassen ved der Grihamarstølen lå, langs gamle traseen for E16 omkring 1,5 km etter Tyinkrysset når en kommer østfra. 

Kartblad:  Turkart 2599, Vang i Valdres 1:50 000.

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 7. juli kl 22:00.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Skørsnøse på Filefjell - Kremtopp

Topptur der øst møter vest - Skørsnøse på Filefjell.  Bil med på en flott topptur til et storslagent utsiktspunkt høyt over Otrøvatnet. Her ser vi majestetiske tinder i Jotunheimen, og de langstrakte fjella i Skarvheimen, med den karakteristiske Suletinden ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Torkjell Haugen