Onsdagssnerten: Tur til Binnhovdknatten

Fellestur

Dato
12. august kl. 17:45 - 20:45
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Onsdagssnerten
Arrangør
DNT Valdres
Dette arrangementet er over!

Idag går turen til toppen av Binnhovdknatten 1165 moh, på Aurdalsåsen. Det finnes utallige stier til Binnhovdknatten. Vi starter fra Engetjedn.

Her følger vi veien noen hundre meter innover før stien starter og går ganske bratt oppover. På toppen følger vi åsen siste biten til selve knatten. Allerede her har vi vid utsikt over vakre tjern og fjelltopper i det fjerne. Vi spiser medbrakt niste før vi går ned på andre siden, mot stølen Engaten. Her tar vi en sti tilbake til utgangspunktet.

Turen er ca 4-5 km lang og stiger ca 250 høydemeter. Med nistestopp regner jeg med at vi bruker ca 3 timer t/r.

Dersom noen vil samkjøre (avstandskravet gjelder også i bil for andre enn husstandsmedlemmer) :

  • Fra Fagernes anbefaler jeg å møtes på Shell kl 17.
  • Fra Aurdal treffes vi ved gamle S-laget 17.20. Jeg møter dere her.

Vi kjører veien opp til Aurdalsåsen, bom 20 kr. Rett etter Damtjern følger man skilt til venstre mot Fjellkirka, passere denne til man kommer til et tjern på venstre side; Engetjedn, ca 1 km fra krysset. God parkering rett etter tjernet på venstre side. Vel møtt!

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 2 dager i forkant innen kl 20:00.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Onsdagssnerten: Tur til Binnhovdknatten

Idag går turen til toppen av Binnhovdknatten 1165 moh, på Aurdalsåsen. Det finnes utallige stier til Binnhovdknatten. Vi starter fra Engetjedn. Her følger vi veien noen hundre meter innover før ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Linda Wickstrøm