Dagstur til Mugnetinden - Kremtopp

Fellestur

Dato
23. august kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kremtopp
Arrangør
DNT Valdres

En flott topptur til en av årets topper i kremtoppjakten. På toppen møter det oss en fantastisk utsikt som gjør turen verdt å gjennomføre. Vi ser inn mot tindene i Jotunheimen, og mot øst ser vi et mindre vilt landskap med bølgende skogkledde åser. 

Stien til Mugnetinden starter på motsatt side av parkeringen og er godt merket (hvit V). Fra parkeringen går det slakt oppover i ca 3 km til Mugnebottjernet. Stien går så bratt oppover til venstre for tjernet før det flater litt ut. Etter ca 4 km kommer et stiskille. Stien til venstre er bratt og krevende. Stien til høyre er også bratt, men mindre krevende. Fra ca 4,5 km og til toppen går stien mest i steinur. 

Lengde: ca. 6 km en vei og ca 725 høydemeter 

Tidsbruk: ca. 2,5 – 3 timer en vei 

Adkomst: Kjør Slettefjellvegen (bomveg) enten fra Vang eller fra Beitostølen til Mugnestølen og parkeringen ved elva Mugna, med oppmøte kl 10.00. Parkeringen: ca 1000 moh, Mugnetinden: ca 1740 moh.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 20. august kl 22:00.

Dagstur til Mugnetinden - Kremtopp

En flott topptur til en av årets topper i kremtoppjakten. På toppen møter det oss en fantastisk utsikt som gjør turen verdt å gjennomføre. Vi ser inn mot tindene i Jotunheimen, og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Hovda
  • Torkjell Haugen