Onsdagssnerten: Tur til Ålfjell på Vaset

Fellestur

Dato
9. september kl. 17:00 - 19:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Onsdagssnerten
Arrangør
DNT Valdres
Dette arrangementet er over!

Denne onsdagen går turen til Ålfjell, et ”Eifeltårn” i Valdres, som ligger på Vaset i Vestre Slidre.

På toppen står det en radio/ telemast. Dette gjør at vi lett kjenner igjen toppen når vi ser den fra avstand. Toppen har vært et yndet turmålspost for Vestre Slidre.

Det er mange veier til toppen. Vår tur går på sti i lett terreng med skog og fjell. Toppen er på 1140 moh. Vi starter på Veståsvegen som ligger på 1035 moh. Så det er ikke snakk om mange høgdemeter. Først går vi over toppen Storhovd som er på 1086 moh.

På toppen her har vi flott utsikt i alle retninger. Det er satt opp en tavle her som forteller oss hvilke fjell topper vi ser, så det kan være interessant å ta en stopp her. Så går vi videre til Ålfjell.  Her står en ca 70 meter høg  radio og tele mast, den vart reist på 60 tallet. Turleder brukte 1 time hver vei, så vi belager oss på å bruke ca 2-2,5 timer.

Alle turer og aktiviteter skal ha påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon. For alle arrangører av offentlige arrangement stilles det strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd, og en mer løselig registrering på oppmøtestedet er derfor ikke tilstrekkelig. Gjennom krav til påmelding holder vi også kontroll på gruppestørrelsen. Ved oppstart av turen/aktiviteten gjennomføres opprop.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 8. september kl 22:00.

https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Onsdagssnerten: Tur til Ålfjell på Vaset

Denne onsdagen går turen til Ålfjell, et ”Eifeltårn” i Valdres, som ligger på Vaset i Vestre Slidre. På toppen står det en radio/ telemast. Dette gjør at vi lett kjenner ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Anne-Lise Kvåle