Dagstur til Gilafjellet, Kruk vestre utsiktspunkt - Kremtopp

Fellestur

Dato
20. juni kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kremtopp
Arrangør
DNT Valdres
Turkode
Påmeldingsfrist 16. jun

Flott utsikt mot Smådalen, Helin, de tre Syndinvannene og alle fjella omkring på denne turen til vestre utsiktspunkt Kruk Gilafjellet.

På turens hovedmål, en rund liten topp med god utsikt, setter vi opp Kremtopp skiltet.

Vi møter opp ved parkering ved Pyttingen. Herfra går vi den tradisjonelle ruten mot Kruk. Når vi er oppe på Gilafjellet går vi ikke mot vardepunktet, vi går vestover og runder vardetoppen. Her finner vi en rund, ikke for stor topp, som vi går til. Her planlegger jeg en god pause.

På turen ned igjen, går vi opp til Kruk, varden. Herfra følger vi den tradisjonelle ruten tilbake til Pyttingen.

Det er ca 4,5 km fra parkering til vestre utsiktspunkt og omtrent den samme distansen tilbake. Jeg planlegger 2 timer opp og 2 timer tilbake + pausen på toppene.

For å komme til Pyttingen, tar du av E-16 ved Ristebrua, kjør over broen og ta til høyre eller om du kommer «nord» fra, kan du ta av ved Ryfoss over elva, ta til venstre og neste kryss til høyre. Følg skilting til Syndingstøga. Husk å ta til venstre inn på grusveien og følg denne. Husk at det er bomvei kr 60,- (2020 pris). Når du kommer til Syndinstøga, kjør rett frem vestover og nedover, kryss broen over Sørre/Nørre Syndin, kjør 100 meter til og du har parkering.

Smitteerfaringene fra 2020 gjør at jeg ikke anbefaler samkjøring, med mindre du er i samme husstand, følg med på evnt smitteråd. Og ta med selv eget smitteutstyr.

Hund er ikke tillatt på denne turen.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 16. juni kl 21:00.

Dagstur til Gilafjellet, Kruk vestre utsiktspunkt - Kremtopp

Flott utsikt mot Smådalen, Helin, de tre Syndinvannene og alle fjella omkring på denne turen til vestre utsiktspunkt Kruk Gilafjellet. På turens hovedmål, en rund liten topp med god utsikt, setter vi ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Steinar Kvåle