3 dagers naturopplevelse i flotte Jotunheimen Vest m/Seniorgruppa

Fellestur

Fra dato
8. august kl. 09:00
Til dato
10. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jotunheimen
Arrangører
DNT Valdres, Seniorgruppa Valdres
Turkode
Påmeldingsfrist 24. jul
Dette arrangementet er over!

På Turjenter.no leser vi: I fjor forelsket jeg meg i Utladalen, og det med god grunn. Med flere fossefall, variert terreng og nydelig utsikt er det rent umulig å ikke like dette stedet!

Les om området

Vår tur går fra Turtagrø via Skogadalsbøen til Vetti og Hjelle.

  • Dag 1: Vi starter denne fantastiske turen fra Fagernes kl. 0900 og kjører til Hjelle via Tyin. Der parkerer vi og kjører buss til Turtagrø. Her håper vi på en ettermiddagstur, spiser en tre retters middag og overnatter.
  • Dag 2: Vi går vi langs Helgedalen forbi Ekrehytta og opp Keiserpasset. Her åpner det seg opp og man får utsyn til Gjertvassbreen, Styggedalstindane og Gjertvasstinden. Nedstigningen starter her og høyfjellsfølelsen går over til skogsterreng. Dette terrenget følger vi helt til vi kommer frem til Skogadalsbøen, og på en varm dag passer det bra å bade i kulpen der! På Skogadalsbøen overnatter vi etter en tre retters middag.
  • Dag 3: Nå vi går over brua ved Skogadalsbøen, med jevn stigning i noen kilometer mot Friken, får vi etter hvert en helt fantastisk utsikt mot Hurrungane. Etter vi har nådd dagens høyeste punkt vil vi også ha en utsikt nedover Utladalen som vi kan nyte et godt stykke. Når dagens stigning er tilbakelagt er det på tide å begynne å gå nedover. Periodevis skal vi gå ganske bratt nedover mot Fleskedalen. Videre vil vi komme ned i skogsterreng som vi kommer til å tusle i ned til Vetti gard. Et godt stykke før vi kommer til Vetti gard vil vi gå forbi Vettisfossen, som har et fritt fall på hele 275 meter. Et stykke etter fossen vil vi igjen møte på et ganske bratt parti nedover til Vetti gard. En god pause på Vetti Gard før vi går folkevegen ned til Hjelle hvor vi har bilene.

Detaljert informasjon og pakkeliste sendes etter påmeldingsfrist.

Pris pr pers m/halvpensjon for begge nettene blir ca 2500,-
Hver dagsetappe er på ca 7-9 timer.

Kartblad: Jotunheimen Vest

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 24. juli kl 20:00.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Beate Sunde Knutsen
  • Nina Horn Steindebakken