Skredkurs Alpint

Kurs

Fra dato
28. januar kl. 17:00
Til dato
30. januar kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Valdres
Turkode
Påmeldingsfrist 27. jan
Dette arrangementet er over!

Med økt skiaktivitet i brattere terreng vinterstid er det viktig å ha kunnskap om å ferdes trygt. Bli med på alpint skredkurs (randonee) i regi av DNT Valdres helgen 28. – 30. januar.

Kurset henvender seg til en målgruppe som ferdes i terreng der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. Typisk vil randonee-kjørere ha veldig stort utbytte av et slikt kurs. Kurset går over en helg, fredag kveld teori inne, lørdag ute hele dagen, og søndag ute hele dagen med avslutning kl 1500. Kurset gjennomføres i området Filefjell/Tyin. Det er kun seks plasser på kurset! 

Kursene er gratis for turledere i DNT Valdres som gjennomfører vinterturer. For andre medlemmer i DNT Valdres er prisen 750 kr. Øvrige deltagere betaler 1500 kr for kurset. Overnatting og mat er ikke medregnet da DNT Valdres forutsetter at deltagerne bor i nærheten av kursstedet og reiser hjem hver dag. Deltagere med eventuelt behov for overnatting ordner dette selv. Kursene legger også opp til aktivitet både fredag og lørdag kveld, i tillegg til hele dager både lørdag og søndag ute i fjellet. På alpint skredkurs er det randoneeutstyr som gjelder. Nedre aldersgrense på 16 år på kurset. Kursene blir gjennomført av NF-godkjent skredinstruktør. Kurset klassifiseres som krevende. 

Endret påmeldingsfrist: 27. januar med mail til Torkjell Haugen (torkjell.haugen@dnt.no) Ta gjerne kontakt for mer informasjon. 

En mer detaljert beskrivelse og lokalisering vil bli sendt kursdeltagerne etter at påmeldingsfristen har utløpt. 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Torkjell Haugen