Tur langs Kongevegens perler i kombinasjon med yoga

Fellestur

Fra dato
26. august kl. 11:00
Til dato
28. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjellyoga
Arrangør
DNT Valdres
Turkode
Påmeldingsfrist 20. aug

Fantastisk helg der vi kombinerer yoga og fottur langs Kongevegen, gjennom et av de vakreste landskapene i Norge.  På denne turen kan du ha fokus på deg selv, landskapet og samværet med andre turglade mennesker.

Vi har valgt ut 2 perler; den 17 km lange ruta fra Filefjell til Maristova, som går over det høyeste punktet på Kongevegen.

Rundtur Galdane –Seltun, som er et helt annet landskap, der vi går forbi høye fossefall, gamle husmannsplasser og tyske krigsanlegg langs Lærdalselva

Vi bor på de flottet 8-mannshyttene på Filefjellstuene, spiser frokost og middag inne på restauranten, og smører med oss matpakke til turene.

Yogatimene foregår i konferansesalen på Filefjellstuene, et vakkert rom med panoramautsikt over fjellheimen. Dagene innledes med styrkene energisk yoga før frokost (lørdag og søndag) og avsluttes med rolig, meditativ yoga etter dagens opplevelser (fredag og lørdag). Du trenger ikke å ha erfaring eller forkunnskaper for å delta på yogatimene, men vil bli veiledet på en trygg og rolig måte gjennom programmet.

 

Program for helgen

Fredag: oppmøte ved Filefjellstuene kl 11, for de av dere som vil starte helgen med tur.

Vi går til Skørsnøse 1453 moh. På toppen får vi fantastisk utsikt mot Jotunheimen og Hurungene i nord og ikke minst mot Suletinden i sør. Vi fortsetter turen på umerket sti mot Støgonøse 1438 moh, og går derfra ned til Nystuen. En tur på ca 8 km.

For dere som kommer senere møtes vi kl 17 for felles yoga, før vi spiser middag. Etter middag samles vi i stua for quiz og informasjon om helgenes turprogram.

Lørdag: dagens tur går fra Filefjellstuene til Maristua, en tur på 17 km. Første etappe, til Kyrkjestølen, er forholdsvis flat og lettgått. Neste etappe stiger 300 høydemeter for å komme til Kongevegens høyeste topp på ca 1250 moh. Her blir vi belønnet med en storslått utsikt. Vi tar oss god tid på turen, nyter medbrakt niste og har tid til å nyte landskapet.

Dagen avsluttes med uttøyende yoga og middag. 

Søndag: kjører vi til Sjurhagen, for dagens rundtur Galdane – Seltåsen. Denne turen er ca 9 km. Her møter vi mye gammel historie; flere husmannsplasser, gamle bruer, flotte vegmurer, majestetiske fossefall, og tyske krigsanlegg.

Pris: 3020 kr. 500 kr i betales i depositum ved påmelding. Vipps til #742140 for "Deltakelse aktivitet DNT Valdres" og skriv hvilken aktivitet/tur det gjelder.

Maks 16 deltakere, inklusive 2 turledere.

I prisen inngår overnatting i 8-mannshytte (4 soverom i hver hytte) i 2 netter, frokost og niste lørdag og søndag, samt middag fredag og lørdag. Yoga morgen og ettermiddag.

I prisen inngår ikke niste til første dagen, drikke til middagen, eller snop til turene.

Påmelding med fullt navn, telefonnummer, e-postadresse, ev allergier eller andre behov for turen sendes innen 29/7 til Linda Wickstrøm, gjerne via e-post.

Velkomstbrev med mer informasjon og pakkeliste sendes ut få dager etter denne fristen.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 20. august kl 20:00.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Linda Wickstrøm
  • Dienne Versteeg Bjørneng