Filefjell - 3 dagers tur m/Seniorgruppa

Fellestur

Fra dato
22. august kl. 09:00
Til dato
24. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
DNT Valdres, Seniorgruppa Valdres
Turkode
Påmeldingsfrist 1. aug

Bli med på varierte og flott turer på Filefjell.

Dag 1: Tur langs Kongevegen

Vi møtes på Shell på Fagernes kl 9 00 og kjører derfra til Filefjell og Thomaskirken, her parkerer vi og starter på gåturen langs Kongeveien mot Maristova, der blir flere stopp underveis med orientering  om historien på stedet. Vi går så langt vi har lyst, og går samme vei tilbake til bilene. Derfra kjører vi til Tyinholmen, hvor vi blir innkvartert på hytter, før vi spiser en god middag på Tyinholmen (hygge på kvelden). Ta med mat og drikke til lunsjen til første dag.

Dag 2: Tur til Sulebu

Etter en god frokost, kjører vi til Gamlestøga hvor vi parkerer, og går mot Sulebu ( ca 300 høgdemeter) Det er et veldig fint område å gå i. Vi spiser lunsj på Sulebu og går samme vei tilbake til bilene. Vel fremme ved Tyinholmen er det en liten pause før middagen.

Dag 3: Tur til Slettningsbua

Slettningsbua er ei sjølvbetent DNT-hytte. Den ligg vakkert til i fjellområdet Nordfjella, også kalla Skarvheimen mellom E16 og F52 ved Øvre Årdalsvatnet (1313 m.o.h.)

Etter frukost og pakking forlet vi Tyinholmen for siste gongen og reiser tilbake til Tyin. Derfrå følgjer vi F52 mot Årdal og parkerer nær innsjøen Torolmen. Så kryssar vi elva og går på godt merka stig oppover lia. Det er middels bratt terreng og ingen luftige parti. Turen opp til hytta tar ca 1,5 time. Der har vi ein lengre pause. Er veret godt, kan vi ta ein runde i området. Vi følgjer same stigen tilbake til bilane.

Denne turen er på ca. 8 km tr + ev. rundtur ved hytta. Høgdeskilnad: ca. 310 m. Kart: Besseggen 10056 Norgesserien Nordeca  1:50 000.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 1. august kl 20:00.

Det er plass til 12 deltager, dere vil få pakkeliste og nærmere beskjed etter påmeldingsfristen.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Bjørn Vegard Johnsen
  • Ester Christensen