En helg fylt med fantastisk vegetarisk mat, turer, yoga og fellesskap på Gressholmen

Fellestur

Fra dato
16. september kl. 13:00
Til dato
18. september kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, , Yoga, Vegetarmat, Matkurs
Arrangør
DNT Valdres
Turkode
Påmeldingsfrist 20. aug

Lær deg å lage vegetarisk mat under kyndig veiledninga av ernæringsfysiolog Baljit. Dette er en populær kurshelg som skaper stort engasjement. Fargerik og næringsrik kost kombineres med gåturer og styrkende yoga i naturskjønne omgivelser. Denne helgen skal vi lære hvordan vi kan lykkes med de vegetariske smakene på en inspirerende, lettfattelig og instruktiv måte.

Vi tilbereder og nyter måltidene i fellesskap, under kyndig veiledning av Baljit Kaur. Baljit er klinisk ernæringsfysiolog og har et brennende interesse for vegetarisk mat. I løpet av helgen skal vi lage flere næringsrike retter fra bunnen av, og blant annet jobbe med diverse belgfrukter, og ulike krydder. Rettene er enkle å tilberede i en hektisk hverdag.

Det blir også satt opp grunnleggende undervisning i vegetarisk kosthold med fokus på gode matvarevalg, vegetariske proteinkilder og måltidssammensetning.

Linda er turleder i DNT Valdres og har kombinert yoga og turer gjennom flere år. Turene blir noe begrenset på øyene, men det blir lagt opp til gåtur på Gressholmen og Hovedøya under oppholdet.

Linda underviser i Hatha yoga. Det kreves ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring for å kunne delta. Du blir veiledet gjennom øvelsene på en trygg og rolig måte.

Før frokost starter vi dagen med energisk yoga, der vi vekker kroppen med store bevegelser, har øvelser for økt styrke, og åpner opp i bryst og skulderparti for å samle energi til dagliglivets utfordringer. Økten avsluttes med avspenning for å finne balanse. Dersom været tillater det holder vi yogaøktene ute.

På kvelden retter vi fokus innover, på pusten, på rolige uttøyende øvelser på gulvet, og avslutter med avspenning for bedre søvn.

Vi bor på Styrbord, som er ubetjent og den største DNT-hytta på Gressholmen. Den som ligger idyllisk til i indre Oslofjord. Her har vi fantastisk utsikt ut over fjorden og inn mot store deler av byen og marka. Vi har leid hele hytta, som er beregnet for store grupper, så vi kommer til å ha god plass. Hytta har strøm, kjøleskap, oppvaskmaskin, vedovn til oppvarming, komfyr/stekeovn til matlaging, kaffetrakter, vannkoker, basisutstyr for matlaging og oppvask, dopapir, dyner, puter og tepper

Hytta har 4 soverom med 2, 3 og 4 sengeplasser. I andre etasje er det også en sovesal med 18 senger.

Pris 3150 kr (mulig 2-300 kr mer dersom kurset ikke blir fulltegnet). (Vi har plass til 15 personer, inklusive 2 kursledere). Endelig pris kommer etter påmeldingsfristen.

I prisen inngår overnatting 2 netter på Styrbord, inspirasjon. veiledning og undervisning i vegetarkost, samt alle måltidene under oppholdet; frokost lørdag og søndag, lunsj fredag, lørdag og søndag, middag fredag og lørdag (som vi lager i fellesskap). Kaffe, te og vann til måltidene inngår. Ønsker du noe annet å drikke under helgen må det medbringes selv.  Det inngår yoga morgen og kveld (4 økter), og daglige gåturer på øyene.

Ferge betales av den enkelte. Alle typer kort og billetter fra Ruter kan brukes. Det er ikke billettautomat på øyene, så kjøp billett på forhånd. Mobilbillett kan være et godt alternativ.

Vi møter dere på Gressholmen kl 13, for velkomst med felles lunsj.  

Påmelding til Linda Wickstrøm (eli-wic@online.no) innen 20/8-22, med fullt navn, adresse, e-post adresse, og telefonnummer. Jeg trenger også informasjon om ev allergier, samt andre hensyn som må tas.

Det betales 1000 kr i depositum ved påmelding, resterende beløp betales få dager etter påmeldingsfristen. Vipps til #742140 for "Deltakelse aktivitet DNT Valdres" og skriv hvilken aktivitet/tur det gjelder.

Utfyllende informasjon og pakkeliste kommer få dager etter påmeldingsfristen.

Vi garanterer en smakfull og lærerik helg dere sent vil glemme.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Linda Wickstrøm