Fottur og pilates i vakre Rondane - 4 dagers tur

Fellestur

Fra dato
18. august kl. 13:00
Til dato
21. august kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Valdres
Turkode
Påmeldingsfrist 1. aug

Vi vil igjen bo på hyggelige Laurgårdsæter på Høvringen. Stedet er en av de eldste setergrendene i Rondane hvor blant annet Sigrid Unset og Peter Christen Asbjørnsen bodde i perioder.

Her skal Mette Kojan, en dyktig pilatesinstruktør, PT og osteopat, instruere i pilates før frokost hver dag. Det er ikke nødvendig med erfaring på forhånd, men vi kan garantere en deilig start på dagen med oppmyking, styrke og balanse som gjør kroppen klar for dagsturen.

Etter ankomst torsdag går vi en kort tur opp på Anaripiggen, som synes godt fra terrassen på hotellet. Det er en ca 2 timerstur på sti.

Fredag og lørdag blir det lengre turer; en relativ flat rundtur på ca 10 km til Peer Gynt hytta hvor vi går gjennom vakre Kjonndalen den ene veien og forbi Smuksjøseter tilbake, og en lengre topptur til Gråbuehøe 1751 moh. Da følger vi sti 400 høydemetre oppover til Steinbuhøe 1521moh der stien flater litt ut til Dassbue 1624 moh før vi når toppen med flott utsikt til 2000 meterstoppene i Rondane. Turen er ca 16 km tur-retur og vil ta omlag 5 timer. Disse to turene starter fra veien ved nordenden av Høvringsvatnet og har fristende badekulper i løpet av dagen.

Søndag er det tur til Formokampen, nok en lett topp med spektakulær utsikt, etter pilates, frokost og utsjekk. Avreise ved 14-15-tiden.

Oppmøte: Fagernes; parkeringsplassen ved Shell-stasjonen kl 10:00 for felles avreise videre med private biler. Vi deler på bompenger og kjørekostnader. Evt fra Oslo etter avtale kl 08.

Pris: Overnatting på Laurgårdseter inkl frokost, matpakker og middag samt Pilates: kr 2925 pr pers på dobbeltrom. Reise, drikke og andre personlige utgifter kommer i tillegg. Vipps til #742140 for "Deltakelse aktivitet DNT Valdres" og skriv hvilken aktivitet/tur det gjelder.

Kart: Rondane

Utstyr: Gode fjellstøvler, fjell-turklær og dagstursekk. Yogamatte og treningstøy til pilates.  

Påmelding: Anne-Katrine Norbye a.k.b.norbye@gmail.com innen 1. august kl 24:00, kr. 500 ved bindende påmelding. Vipps til #742140 for "Deltakelse aktivitet DNT Valdres" og skriv hvilken aktivitet/tur det gjelder.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anne-Katrine B Norbye
  • Mette Kojan