Mugnetind - randoneetur

Fellestur

Dato
30. mars kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Mugnetind, Randonee
Arrangør
DNT Valdres
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Mugnetind (1738 moh) ligger i Vang og på toppen har man en fantastisk utsikt mot høgfjella i Jotunheimen.

Etter parkering følger vi den ubrøyta veien fram til Mugnestølen og videre sommerruta langs Mugna til topps. Ca. tid opp er tre timer. På tilbaketuren er det flere alternativer. Det letteste er å følge samme vei som man går opp. Det kan også være aktuelt å kjøre vestover mot Skavletjern. 

Er det gode og stabile snøforhold, kan man kjøre ned på østsida av toppen. Der er det bratt og det kreves gode ferdigheter.

Skal en ha skikkelig glede av turen, er det best med randoneeutstyr og sikkerhetsutstyr i tilknytning til det. Men skal en bare gå opp og ned samme veien, er det også greit med fjellski. Men først og fremst er dette en randoneetur!

Oppmøte: ved bommen så langt veien er brøytet mot Slettefjell (fra Beitosida). Kommer man fra Fagernes, kjører en gjennom Lykkja og videre mot Slettefjell. Forhåpentligvis kan vi ta på skia med en gang.

Pris: 300 kr pr. deltager (200 kr for medlemmer av DNT Valdres)

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 27. mars kl 18:00.

Mugnetind - randoneetur

Mugnetind (1738 moh) ligger i Vang og på toppen har man en fantastisk utsikt mot høgfjella i Jotunheimen. Etter parkering følger vi den ubrøyta veien fram til Mugnestølen og videre ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Svein Helge Skinnes