Sykkeltur på Valdresbanen Fagernes – Bjørgo m/Seniorgruppa

Fellestur

Dato
21. mai kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Historie, Valdresbanen
Arrangører
DNT Valdres, Seniorgruppa Valdres
Dette arrangementet er over!

Bli med på ein kulturhistorisk og minnerik sykkeltur på sykkelvegen på den nedlagde Valdresbanen mellom Fagernes og Bjørgo med retur til Fagernes. På turen blir det fleire stopp med informasjon om kulturelle stader, om forfattarar, musikarar, skular og andre interessante kulturelle emne langs ruta. Det blir ein lengre stopp på den gamle skyss-stasjonen Frydenlund i Aurdal. 

Turen er ca 38 km. t/r.  Traseen er for det meste asfaltert. Stigninga frå Fagernes til Bjørgo er på ca. 200m. Du kan bruka vanleg sykkel, men den må vera i god stand. Du bør vera i normalt god fysisk form. Kle deg for veret slik det er denne dagen. Ta med godt med niste og drikke. Kanskje vi gjer ein stopp der det er mogeleg å kjøpa oss litt mat. 

Frammøte ved Valdres folkemuseum på Fagernes.

Kartblad Fagernes Norgesserien 10049 1: 50 000

Sykkeltur på Valdresbanen Fagernes – Bjørgo m/Seniorgruppa

Bli med på ein kulturhistorisk og minnerik sykkeltur på sykkelvegen på den nedlagde Valdresbanen mellom Fagernes og Bjørgo med retur til Fagernes. På turen blir det fleire stopp med informasjon om kulturelle stader, om forfattarar, musikarar, skular og andre interessante kulturelle emne langs ruta. Det blir ein lengre ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Bjørn Vegard Johnsen