Flåteferd på Begna i Sør-Aurdal under Fønhusdagene m/Barnas Turlag og DNT Ung

Barn, Ungdom
Fellestur, Padletur, Begna
DNT Valdres, Barnas Turlag Valdres , DNT Ung Valdres
Hadeland, Gjøvik og Land (se kart)

I forbindelse med Fønhusdagene 2020 tilbyr Barnas Turlag/DNT Ung Flåteferd på Begna for alle som vil se vakre Sør-Aurdal fra en helt ny vinkel. Turen starter i Sparkevik, sør for Bagn, og tar dere gjennom noen kortere stryk og flate partier før man ender opp ved Fønhus 8 km lengre ned i elven. Fra elva kan vi se hvor Mikkjel Fønhus ble født og vokste opp, en kan også skimte Nissebakken og skrivestua fra elveleiet. Turen passer for barn/ungdom fra 6 år og oppover. Barn mellom 6 og 10 år må ha med en foresatt. Eldre barn kan ha med en foresatt.

Turen varer normalt 3 timer, men dette avhenger litt av vannstanden i elven. Ha med tørt skift og håndkle til etter turen. Selv om dette er en rolig tur, vil du bli våt i mindre og større grad. Våtdrakt er påbudt pga. temperaturen i elva. Som fottøy anbefales våtsko eller joggesko, ha gjerne på ullsokker for å holde varmen.

Om du har egen våtdrakt, vest og hjelm så ta dette med. Ellers lånes det ut våtdrakter, vest og hjelm til de som ikke har.

EOA AS drifter Flåteferd på Begna og har ansvar for flåteguidene, sikkerheten og gjennomføringen av flåteferden. Turen kan bli avlyst ved lav vannføring i elva.

Når vi er tilbake på Nordre Fønhus blir det grilling av pølse. Alle som vil får pølse og saft. Dersom du vil grille noe annet må du ta med selv.

Oppmøte: Nordre Fønhus Gård, sør for Bagn, kl 18.00.

Pris:

• Gratis for medlemmer i DNT
  • Er du ikke medlem, kr 200 for første barn/ungdom og kr 300 for familie utover ett barn

Åpent for alle, men maksimum antall plasser er 30.

Frist for påmelding (se kontaktinformasjon) senest 17. juni kl 18:00. Førstemann til mølla.

Flåteferd på Begna i Sør-Aurdal under Fønhusdagene m/Barnas Turlag og DNT Ung

Kontaktinformasjon: