Turledersamling 2017 på Haugseter

De fleste deltakerne rett før avreise fra Haugseter på søndag
De fleste deltakerne rett før avreise fra Haugseter på søndag

Årets samling for våre turledere var lagt til vakre Haugseter fjellstue, som ligger idyllisk til ved Vinstervatnets bredder. Det var i alt 13 turledere som var samlet til en evaluering av årets turer, samt planlegging av neste års turprogram, som også er et jubileumsår for DNT som feirer 150 år som friluftslivs organisasjon.

Det var hyggelig tall som kunne presenteres på årets turstatistikk, hvor vi hadde gjennomført flere turer enn året før, med en gjennomsnittlig økning i antall deltakere på hver tur. Antall avlyste turer hadde også gått ned. Det ble for neste år bestemt at DNT Valdres skal videreføre turkarusellen med Kremtopper i Valdres, hvor det også vil bli mulig å delta på fellestur til kremtoppene med turguide fra DNT Valdres.

Neste år vil DNT Valdres legge til flere fjellsportturer slik som bre, randonee og enkle klatreturer i turprogrammet, da en erfarte fra årets program at dette var populære turer. 

Sikkerhet under turer er noe som turguidene og DNT Valdres har stor fokus på.  Derfor ble punkter for førstehjelp spesielt med tanke på lunge/hjerte redning gjennomgått og repetert. Dette for at turlederne skal være best mulig forberedt dersom en situasjon som krever slik førstehjelp skulle oppstå på noen av DNT Valdres sine turer.

Den planlagte turen søndag mot Glupetind ble avlyst da skodda lå helt nedpå vannet.

Referent: Torkjell Haugen

Under  arbeidet lørdag, med turprogrammet for 2018
Under arbeidet lørdag, med turprogrammet for 2018 Foto: Tor Harald Skogheim

Skrevet av Jørgen Wangensteen 3. oktober 2017