Dugnad - oppsetting av gapahuk

Fra befaring på tomt til gapahuken ved Flikja
Fra befaring på tomt til gapahuken ved Flikja Foto: Jørgen Wangensteen

Stølsruta har et svakt punkt når det gjelder overnattingsmuligheter mellom Nøsen og Syndinstøga. Det er etablert et samarbeid med Fjellstyret i Vestre Slidre og Statskog om bruk av deres lille hytte «Mjølke-Lars bua» ved Mosvatnet/Movatn sør for Strø. Hytta har 4 sengeplasser, men vi ønsker å ha en overnattingskapasitet på minst 10 personer langs Stølsruta.

Vi har derfor søkt om, og fått lov til å etablere en gapahuk nede ved vannet, like ved bua. Finansieres av en privat gave og tilskudd fra Statskog. Gapahuken får golv på 4 x 2,4 m.

Byggesettt til gapahuk
Byggesettt til gapahuk Foto: Trond Vatn

Det jobbes for å lage selve gapahuken i form av byggesett som det forhåpentligvis skal bli relativt enkelt å montere/sette opp på tomta. Prosjektet innebærer at det må det utføres noe dugnad – i to trinn.

Fundamentet etableres i form av 6 punkter/søyler i sams høyde. Dette krever noe terrengarbeid, bl.a. må vi prøve å få gjort noe med den store steinen midt i tomta. Så skal grunnen under de 6 punktene beredes, og til slutt etableres søylene, f.eks. med Leca søyleblokk.

Dugnad

  • Det blir dugnad tirsdag 16/6 - trenger da minst en person til oppsetting av fundamentet.
  • Videre torsdag 18/6 og fredag 19/6 - da skal selve byggverket settes opp. Disse to dagene trenger vi minst to personer.

Frammøte alle dager kl 1000 på Syndinstøga iført arbeidsklær og med hansker og niste i sekken.

Ta kontakt med Trond på 918 60 320. (Er klar over at dette er i arbeidstida for mange, men tror vi må basere oss på spreke pensjonister.)

Tomta ved Flikja
Tomta ved Flikja Foto: Trond Vatn

Skrevet av Jørgen Wangensteen 13. juni 2020