Referat fra høstmøtet 2015 i DNT Valdres

Aktiviteter med Barnas Turlag
Aktiviteter med Barnas Turlag Foto: Jan Ove Rognstad

Mandag 23. nov 2015 var det høstmøte i DNT Valdres. Det møtte opp 23 stykker og det ble en fin kveld for de frammøtte.

Nestleder i styret, Merethe ønsket velkommen og poengterte at 2015 har vært og er Friluftslivets år, mens neste år er Familiens år. Da må DNT Valdres vektlegge å få flest mulig familier i hele Valdres på tur.

Det er økning i medlemstallet, noe nedgang i Barnas Turlag, mens ungdomsmedlemmer viser en positiv økning og det lover godt.

Vidar, ordfører i Vang, ga de frammøtte et interessant innblikk i arbeidet med kongevegen både fra gamle dager og prosjektet med rehabilitering, både med ord og bilder.

Torkjell, turkoordinator i DNT Valdres, fortalte at i 2015 hadde 630 vært med på tur i regi av DNT Valdres. Det var planlagt 71 turer inklusiv turer i Vang turlag. 58 turer er gjennomført og 1 gjenstår. Avlysningene skyldes enten for få påmeldte eller dårlig vær.

Det har vært mangfold av turer fra trilleturer til toppturer. Årets Kommunetoppjakt (besøke den høyeste toppen i hver av de seks kommunene i Valdres) har vært vellykket.

Neste år og påfølgene år, blir det Kremtoppjakt. Det blir 10 topper der det skal være minst en i hver kommune og det skal være enkle topper, altså godt egnet i Familiens år.

DNT Valdres har behov for flere turledere og det blir kurs til våren.

Torkjell avsluttet med å vise en sammensatt bildeserie fra årets turer, akkompagnert av musikk.

Tor Harald, styremedlem tok oss med på tur til Georgia, som i utgangspunktet var en tur Tor Harald hadde med Øystre Slidre sanglag. Han viste oss fine bilder fra landet, orientert om historien og fra en tur inn mot Kaukasus med flott utsyn mot imponerende fjell, blant annet Kazbegi (5047 moh).

Jahn Børe Jahnsen viste bilder og fortalte om en tur fra Utladalen, opp til Avdal gård og innover Stølsmaradalen. Det var fine bilder fra storslått natur.

Underveis ble det servert rundstykker tilberedt av elever ved skolen.

Annonsert program:

  • Innledning/kort orientering
  • Vang-ordfører Vidar Eltun forteller om og viser bilder fra arbeidet med tilrettelegging for vandring langs Kongevegen over Filefjell
  • Turansvarlig Torkjell Haugen i DNT Valdres vil fortelle litt samt vise bilder fra turer og aktiviteter som er gjennomført i 2015, som er «Friluftslivets år»
  • Orientering om foreløpige turplaner for 2016, tar gjerne i mot forslag
  • Tor Harald Skogheim i DNT Valdres viser noen bilder og forteller fra en tur til Georgia i høst, der en snarvisitt inn til Kaukasus ga flott utsyn mot imponerende fjell, blant annet Kazbegi (5047 moh)
  • Dersom tiden tillater det kan medlemmer kort vise noen bilder fra turer de har vært på (ta med bilder på minnepinne)
  • Enkel bevertning (gratis) – til fjellprat

Skrevet av Jørgen Wangensteen 24. november 2015