Årsmøte 2016 i DNT Valdres

14. mars 2016 var det innkalt til årsmøte i DNT Valdres.  Det kom nesten 50 til Valdres videregående skole og i tillegg til årsmøtet, var det to spennende bildeforedrag.

Trond Vatn åpnet årsmøtet og Tor Harald Skogheim ble valgt til møteleder. Først var det vanlige årsmøtesaker (protokoll fra årsmøtet blir lagt ut på heimesida).

Morten Helgesen mottar blomster for sin innsats for DNT så langt
Morten Helgesen mottar blomster for sin innsats for DNT så langt

Tur til Peru i 2015 v/Trond Vatn

Turen gikk innom flere steder og et av målene var Inkastien til Machu Picchu. Trond viste bilder og fortalte om alle fine stedene.

På turen var de omgitt av fjell som strakte seg mot 6000 moh.

Inkabyen Machu Picchu ble først «oppdaget» i 1911, og siden den gang har Machu Picchu blitt et fenomen. Den har fått verdensarvstatus og blitt utropt som et av verdens syv nye underverker. Og antallet turister har blitt så stort at eksperter roper varsku: De frykter at alle skosålene skal slite ned de gamle steinmurene.

Machu Picchu i bakgrunn
Machu Picchu i bakgrunn

Ett år i Vassfaret v/familien Skogstad

Det var Tor-Ola sitt ønske på sin 50 års bursdag, om å leve i villmarka, sammen med familien i ett år. Etter samtaler i familien og mye planlegging, flyttet familien høsten 2010 til den hundre år gamle Suluvasshytta dypt inne i Vassfaret.

Familien, bestående av far Tor-Ola, mor Catharina og barna Thea 10 år og Julie 9 år, skulle bo på ett rom med 2 senger, ett bord og noen sittekrakker. Uten strøm, innlagt vann, med 6 km til nærmeste bilvei. Enkle boforhold, men desto mer muligheter for flotte opplevelser utendørs.

All matlagingen foregikk utendørs i bålpanne. De fisket så mye som mulig, slik at det var mange måltider med fisk. Daglig var det mange praktiske gjøremål, i tillegg til at de utnyttet tiden til flotte turer. På vannet nedenfor hytta hadde de skøytebane hele vinteren og her trente de også fotball.

De observerte flere spor etter bjørn og de fikk bilder av bjørn på viltkamera.

Klikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Jørgen Wangensteen 15. mars 2016