Turledersamling 2016 på Fondsbu, Eidsbugarden

Stille og fint på Bygdin
Stille og fint på Bygdin Foto: Jørgen Wangensteen

Siste helga i september var det turledersamling på Fondsbu, Eidsbugarden. Programmet var evaluering av turer i 2016 og starten på arbeidet med turprogram for 2017. I tillegg kom Tor Erik Berge fra ambulansetjenesten i Valdres og ga oss opplæring i opplivning og sårbehandling.

De fleste av deltakerne, Solbjørg stilt selvfølgelig også opp
De fleste av deltakerne, Solbjørg stilt selvfølgelig også opp Foto: Jørgen Wangensteen

Det var tilsammen 16 deltakere som deltok og i det fine været på lørdag, lengtet nok mange på å komme ut på tur. Imidlertid var det fokus på sammensetting av neste års turprogram, men etter en ny økt søndag, ble det tur til Utsikten. Vertinna på Fondsbu, Solbjørg Kvålshaugen ga oss en fin ramme på arbeidshelgen.

DNT hytta Fondsbu på Eidsbugarden
DNT hytta Fondsbu på Eidsbugarden Foto: Jørgen Wangensteen
Utsikt fra møterommet
Utsikt fra møterommet Foto: Jørgen Wangensteen

Søndag etter fullføring av programmet, bar det opp til Utsikten og med nesten bare turledere i følge, var det en spesielt trygg tur. Været ble bedre og bedre og vi hadde en fin tur opp til toppen hvor det er et fantastisk panoramaskue innover mot Jotunheimen. Vakrest er kanskje utsikten vestover mot Falketind og noen av Hurrungane (blant annet Store Skagastølstind, som med 2405 m er Norges tredje høyeste topp).

Det var Aasmund Olavson Vinje som satte namnet Utsikten på denne toppen, slik han satte namnet Jotunheimen på hele fjellområdet.

Skrevet av Jørgen Wangensteen 26. september 2016