Årsmøte 2017 i DNT Valdres

Klare for tur: Carl Philip Weisser (t.v.) og Arnstein Alund klare for fyrste etappe på vandreturen, frå Rogne kyrkje til Skrautvål
Klare for tur: Carl Philip Weisser (t.v.) og Arnstein Alund klare for fyrste etappe på vandreturen, frå Rogne kyrkje til Skrautvål Foto: Tor Harald Skogheim

13. mars 2017 var det innkalt til årsmøte i DNT Valdres.  Det kom nesten 45 til Valdres videregående skole og i tillegg til årsmøtet, ble  det holdt et inspirerende bildeforedrag.

Program:

  • Åpning/innledning
  • Årsmøtesaker
  • Bildeforedrag ved prost Carl Philip Weisser, som vandret fra kirke til kirke i Valdres i forkant av innsettinga som prost 4. september i fjor
  • Enkel bevertning og fjellprat

Merethe Lundene åpnet årsmøtet og Tor Harald Skogheim ble valgt til møteleder. Først var det vanlige årsmøtesaker (protokoll fra årsmøtet blir lagt ut på heimesida).

Merethe Lundene åpnet møtet
Merethe Lundene åpnet møtet
Marte Evensen fikk blomster og bok som takk for innsatsen i styret
Marte Evensen fikk blomster og bok som takk for innsatsen i styret

Så holdt prost Carl Philip Weisser, som vandret fra kirke til kirke i Valdres i forkant av innsettinga som prost 4. september i fjor, et bildeforedrag.

En bevegelig kropp gir et bevegelig sinn

 «Jeg har alltid vært fascinert av det å starte vandringer og reiser til fots, på ski eller med sykkel i det jeg går ut utgangsdøra hjemme. Altså helt fritt for motordur, verken fra egen bil eller kollektiv transport.» Slik innleder Carl Philip Weisser når han forklarer hvorfor han på sensommeren i fjor gikk til fots ei uke fra kirke til kirke i Valdres, og kom fram til Aurdal til den høytidelige innsettelsen som prost, med biskopen til stede.

Carl Philip Weisser
Carl Philip Weisser Foto: Jørgen Wangensteen

Dette ble en fortelling som en håpet ikke tok slutt. Vi fikk bli med prosten på en tur gjennom skog, forbi idylliske vann med utsikt til fjellene rundt, i møte med mennesker som forteller interessant historie og ikke minst: «Den beste måten å oppleve naturen på, er ved å bevege seg til fots.» Alt fortalt på en inspiserende og humoristisk måte.

Til slutt vanket fortjent takk med blomster og bok
Til slutt vanket fortjent takk med blomster og bok

Skrevet av Jørgen Wangensteen 14. mars 2017