14. mai var det skitur til Store Ringstind

På Store Ringstind
På Store Ringstind Foto: Hilde Karbø Onstad

Wikipedia skriver: Ringstindene er et fjell i Luster og Årdal kommune i Sogn og Fjordane. Fjellet består av flere tinder der Store Ringstinden er den høyeste med en høyde på 2124 meter over havet. 

10 deltakere + turleder Arne Magnus Fossnes møtte opp til DNT Valdres sin fellestur med mål om å nå Store Ringstind 14.mai. Turen var på forhånd varslet som krevende og med et klart værforbehold. Informasjonen på nettet var tydelig på hvilke utfordringer deltakerne ville møte, så noen av oss var nok litt spente på hva dagen ville bringe.

Eventuelle bekymringer på forhånd i forhold til værgudenes luner var bortkastede! Strålende sol, lite vind og mektige tinder på alle kanter gav en følelse av å være i fjellparadis!

Gruppa startet turen samlet innover dalen, etterhvert med noe strekk i feltet, men turleder samlet gjengen igjen med å ta små pauser. Informasjon om valg av trase, forhold og med spørsmål om hvordan hver og en av oss hadde det! Smilene sa vel alt om det!

Foto: Gro Melkild

Avisa Valdres skriver også om turen vår. For de som er abonnent

kan du lese her

.

Foto: Gro Melkild

Vi fikk bruk for både steg-jern og øks da turleder valgte en snarvei opp en renne. Om vi sparte noe tid på det er usikkert, de fleste andre gikk en lengre rute, men det kjentes bra å gå rett opp enn «å klatre» mange høydemeter på ski i skrått terreng.

Foto: Gro Melkild

Oppstigningen videre gikk greit, og i et ikke altfor høyt tempo… bratt ja!  Rett under selve tinden var det tid for dagens andre felles spisepause. Dagens sprekeste deltaker, Eivind Fosheim, nådde oss igjen der etter å ha vært på en annen 2000 m topp først ( Østre Ringstind).

Store Ringstind intet unntak, man føler seg på verdens tak når man når slike topper. Dette ble selvsagt foreviget med fellesbilde. Man føler samhold, takknemlighet og glede over å få oppleve dette nok en gang!

Nedfarten gikk også i ulikt tempo, naturlig nok, der alle tok hensyn til egne ferdigheter og utstyr. Men turleder holdt rede på gruppas deltakere, og sørget for at alle kom trygt ned til bilene etter 8 timers tur!

Vi kom alle hjem, kom hjem som venner og i tillegg nådde alle sammen toppen! Tusen takk for en helt fantastisk tur!

Referent Gro Melkild. 

Turleder Arne Magnus Fossnes, legger til at det var en glede å lede en slik gjeng med spreke, uredde og positive jenter.

Stingstind
Stingstind Foto: Hilde Karbø Onstad

Skrevet av Jørgen Wangensteen 18. mai 2015