14. juni var det tur på gamle vegar i Lærdal

Vindhellavegen 2015
Vindhellavegen 2015 Foto: Jørgen Wangensteen

Det er utrolig mye historie på gamle veger i Lærdal. Dette fikk vi som var så heldige å kunne delta på denne turen, både se selv og lytte til turleder som ga oss interessant bakgrunn underveis.  

Det var 19 deltakere + turleder som gikk på bussen på Fagernes og underveis tok vi med 4 deltakere til. I tillegg møtte også 2 stykker fra Sogndal opp ved Borgund og var med på vandringen. Værmeldingen spådde sol og temperaturer på 7-8 grader. Sol ble det og temperaturen ble bedre enn varslet.

Da E16 over Filefjell var stengt, gikk bussturen via Gol og over Hemsedalsfjellet til Borgund stavkyrkje.

Der gikk vi først Vindhellavegen ca 1,6 km. Så gikk vi opp igjen på Sverrestigen ca 2,2 km. Etter å være inne i stavkyrkja, tok bussen oss videre nedover Lærdalen.

Sæltunåsen og Galdane
Sæltunåsen og Galdane
Vindhella og Sverrestigen
Vindhella og Sverrestigen

Vi gikk så  Seltunåsen ca 2,2 km til vi kom ned på E16 slik den var før Seltuntunellen ble bygd og der sto bussen som kjørte oss et lite stykke videre nedover mot Lærdal. Så gikk vi Galdane ca 4,3 km oppover der vi igjen møtte bussen.

Vindhellavegen og Sverrestigen
Seltunåsen og Galdane

Nå kjørte bussen opp til Borlaug og tilbake over Hemsedalsfjellet, der vi stoppet for en 3 retters middag i Hemsedal. Det var en godt fornøyd gjeng turdeltakere som gikk av bussen på Fagernes litt over kl 20.

Turleder:  Jahn Børe Jahnsen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 15. juni 2015