4. august var det tur til Skarvemellen

På Skarvemellen
På Skarvemellen Foto: Gunnar Modén

Første helgen i august og det er DNT-tur til Skarvemellen i Øystre Slidre. Det var meldt regn fra kl 12, men heldigvis fikk vi en strålende solskinnsdag hele turen. Vi var seks deltakere på turen.

Fire av oss startet fra Shell på Fagernes kl 10 og to møtte på Mellbybråten. Derfra går turen inn mot stølslaget Juviken og vi parkerer like før vegen inn til Turrsjøen.

Skarvemellen
Skarvemellen Foto: Gunnar Modén

Ikke alle var like erfarne turgåere, men turen er relativt lett og alle så nær som en klarte å komme til topps. Per, nesten 80 år og nylig operert for et lårbeinsbrudd, måtte gi tapt bare 100 høydemeter fra toppen. Det var likevel en bragd for han å nå så langt relativt kort tid etter en så stor operasjon.

Siste del av turen er litt bratt med litt klyving, men allikevel ikke verre enn at alle kan komme opp. Fra toppen er det flott utsikt i alle himmelretninger spesielt inn mot Jotunheimen. Skarvemellen er en av de tre ”Mellane” og er på 1 267 moh, den høyeste er Rundemellen på 1 345 moh og mellom disse ligger Kalvemellen på 1 136 moh.

”Skarve” i Skarvemellen tyder naken klippe, eller noe som er mindre og ”Mellane”  kommer fra gammalnorsk merja som betyr knuse. Dette kan ha med all knust stein som er mellom fjellene her. Vi var tilbake ved bilene ca. 14.00 etter nok en flott tur i regi av DNT Valdres.

​​​​​​​Referent og turleder: Gunnar Modén

På tur til Skarvemellen
På tur til Skarvemellen Foto: Gunnar Modén

Skrevet av Jørgen Wangensteen 5. august 2018