I starten på august hadde Seniorgruppa tredagerstur med utgangspunkt fra Sognefjellshytta

Ved Sognefjellshytta
Ved Sognefjellshytta Foto: Ester Christensen

Turen med 7 deltakere startet 6. august på Fagernes og vi kjørte til Lom hvor vi spiste en god lunsj på Brimi Bue.

Deretter kjørte vi videre til Juvashytta, hvor vi fikk en fin og interessant omvisning i klimaparken og hørte mye om stein fra lang tid tilbake. Inne under isen var det skåret ut livets tre i isen, samt piler, sko mm. Dette var funnet i isen under utgravningen og var utstilt i ismontre, veldig interessant.

Foto: Ester Christensen
Foto: Ester Christensen

Etter det gikk noen av oss på tur inn til isbreen, og noen gikk tur til sommerplassen. Vi spiste middag på Juvashytta, og etter middagen drog vi til Sognefjellshytta, hvor vi ble innkvartert.

Sognefjellshytta i bakgrunn
Sognefjellshytta i bakgrunn Foto: Ester Christensen

Neste dag var det en rundtur på oversiden av hytta, været var litt blandet da vi startet, men det ble bare bedre og bedre, og vi fikk en fantastisk tur med mange pauser for å nyte den fine utsikten. Etterhvert ble det nok en del steinur å forsere, men ved felles hjelp var det ikke noe problem. Og da vi kom opp på Krosshø, åpnet det seg et fantastisk syn, mot alle de fantastiske toppene i Jotunheim. Været var nå sol fra skyfri himmel og nesten vindstille, så det var litt av et syn som møtte oss, helt ubeskrivelig fantastisk.

Vi holdt lang pause der, men etterhvert måtte vi bare bryte opp og begi oss nedover, mot Krossbu. Turen nedover gikk fint på fin sti. Da vi nærmet oss Krossbu svinget vi til høyre, og gikk tilbake til Sognefjellshytta.

Onsdag våknet vi til regn, så turen til Fuglesteg ble avlyst, Isteden reiste vi til Lom og gikk på fjellmuseum. Så ble det en liten gåtur rundt i Lom før vi spiste lunsj.

Så gikk turen til Fagernes igjen. Tusen takk til dere som var med, for et hyggelig og flott turfølge.

Referent og turleder: Ester Christensen

I Lom
I Lom Foto: Ester Christensen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 2. september 2018