14. april var det randoneetur til Mugnetind

På Mugnetind.
På Mugnetind. Foto: Svein Helge Skinnes

Dette var tredje gang på rad vi prøvde å få til randoneetur til Mugnetind. De forrige turene ble det ikke noe av p.g.a at ingen hadde meldt seg på innen fristen.

Derimot denne gangen melde første seg på i påsken. Jeg hadde satt et tak på 12 deltagere og ganske fort var det fulltegnet.  I år hadde jeg ikke vært på Mugnetind så jeg var veldig spendt på snøforholdene. Torsdagen før tok jeg en kveldstur til toppen for å sjekke forholdene. Det var overraskende lite snø. Østsida var ikke aktuell, der hadde det gått flere både flakskred og løssnøskred.
Været er jo vesentlig på en slik tur. Langtidsvarselet var bare sånn passe, men heldigvis ble meldinga bedre og bedre.

Kl. 10.00 på lørdag 14. april var alle deltagerne kommet, og startpunkt var der bommen til vegen over Slettefjellet er. Været var upåklagelig. Riktignok var det noen tåkedotter som kom og gikk rundt toppen, tydeligvis bare for å erte oss litt. De første to km fulgte vi vegtraseen som var delvis oppkjørt med scooter, så videre fulgte vi mer eller mindre sommerruta til topps. I det bratteste partiet var det så lite snø at det ikke var noen grunn til å finne en annen trasé. På toppen var det solskinn, men mye dis gjorde sitt til at vi bare så vidt så fjellene mellom Bygdin og Gjende.

På turen ned tro vi oss vestover mot Skavletjern. Her var det et fint lag med «pudder» og ingen spor. Fant også et uberørt området litt nord for hovedtraseen i retning Mugnebotntjern.  Etter det var det en fin nedkjøring mot bilene.

Mugnetind er en fin og enkel randotur. Er det gode snøforhold, kan man lett finne mer utfordrende tur ned.

Referent og turleder: Svein Helge Skinnes

Foto: Ann-Mari Hjelle

Skrevet av Jørgen Wangensteen 18. oktober 2018