2. juli hadde Seniorgruppa tur til Falken i Stogodalen

Foto: Olaug Kristine Tronsplass

Vi var 13 med turleder som møtte på Fagernes og kjørte til Vasetdansen og bomveg innover til Stogodalen. Det ligger flere stølslag innover der. Stogofjorden er også eit godt fiskevann. Martin Hagen var vår kjentmann på turen, noe som gjorde turen til en stor opplevelse.

Foto: Kari Borgny Fjelltun

Gåturen startet fra siste bommen, og på fin sti / gammel stølsvei og opp til Dalsstølen med fin utsikt. Ei lita pause til litt mat og drikke. Martin fortalte om gode minner fra området, som når det var folk på alle stølene der og du fikk vafler og saft som smågutt. Det var også noe av ei myr som var inngjerda, så dyra ikke skulle gå seg ned, bare stikker stod att no.

Så gikk vi til Naustvollstølen der vi tok ei god pause i ly av vinden. Her leide Martin sin familie stølen, så han hadde mange gode minner. Etter ei god pause, startet bakkene opp til Falken. Dessverre så var vinden så sterk, att vi fikk ikke nyte den storslagne utsikten på toppen.

Vi gikk en annen sti ned att, forbi Hengefossvannet og en liten foss. Siste pause var på stølsjordet på Timannstølen. Det er ikke inngjerda, men noen sauer beita der. Her kom mange gode minner for mange om slått og raking.

Ei bestemor hadde med 3 barnebarn, og dei underholdt med sang til oss på turen. Det vart både fellessang og Martin sang også visestubber for oss. Dette vart en fin slutt på en fin dag, og en stor takk til Martin fra alle som var med på turen. Siste del av turen gikk på bilvei tilbake til bilene. Turen var ca 10 km. Her tok vi farvel med sang. Takk til alle fra turleder.

Referent og turleder: Kari Borgny Fjelltun

Foto: Olaug Kristine Tronsplass

Skrevet av Jørgen Wangensteen 17. juli 2019