14. juli var det kremtopptur til Skjøld

Utsikt mot Øye fra Skjøld
Utsikt mot Øye fra Skjøld Foto: Torkjell Haugen

I strålende vær ble turen til kremtoppen Skjøld en uforglemmelig kremtur. Værgudene viste seg fra sin aller beste side når 19 turglade vandrere gikk til kremtoppen Skjøld i Øye. Med kun en liten trekk på toppen var dette en drømmedag for topptur i Vang.

Etter å ha fordelt seg i biler ved Yx i Vang kjørte vi til starten nesten innerst i Skakadalen. Det ble en rolig start, for stigen snor seg ganske bratt oppover lia langsmed elva. Med den gode temperaturen ble det hyppige drikkepauser, og en litt lengere stopp oppe ved et flott fossefall med en liten innbydende badekulp i elva.

Etterhvert ble det slakkere og lettere å gå. Oppe ved en stor bergformasjon var det naturlig å ta en lengere rast, hvor vi også hadde en matpause, og der ble vi overrasket med nydelige vafler fra Nina. Der møtte vi også andre Kremtopp-samlere som allerede hadde vært på Skjøld, og var på vei ned igjen.

Vi fortsatte videre i et flott sommervær, og praten gikk lett i turfølge. Turens aller yngste moret seg med å bare hoppe fra stein til stein oppover, dette motiverte flere til å forsøke, men det var ingen som kunne måle seg med ungdommen som lettbent spratt fra stein til stein. Så kom også toppen til syne, noe som ga en ekstra motivasjon. På toppen har det tidligere vært en stor flott varde, men den er nå rast ned, uvisst av hvilken grunn – kanskje har lynet slått ned akkurat der. Her ble det også en lang pause med mat, bilder, innskriving i turboka og gode historier.

Vi gikk samme veien tilbake, og møtte flere på vei opp til samme mål som vi hadde hatt. Vi benyttet det fine været godt, og hadde flere pauser på nedturen for å nyte den flotte stemningen og naturen denne dagen. Tusen takk for turen til et flott turfølge!

Referent: Torklell Haugen

Turledere: Elisabeth, Nina og Torkjell

Foto: Torkjell Haugen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 23. juli 2019