18. august var det tur til Nystølvarden

Nystølvarden på Golsfjellet
Nystølvarden på Golsfjellet

Nystølfjellet ligger på Golsfjellet mellom Valdres og Hallingdal. Turmålet denne lørdagen var Nystølvarden, 1296 m.o.h.

Fjellområdet er svært lettgått med lite stein og relativt små høydeforskjeller. Stiene er stort sett tørre og fine å gå. Flere små vann dukker stadig opp. Golsfjellet løypelag har gjort et imponerende arbeid med skilting av så vel stier som skiløyper. Solide langsgående planker er lagt ut på de få våte partiene. I tillegg har de satt opp ei trivelig hvilebu ved Dugurdstjernet, 1232 m.o.h.

Etter et ufyselig vær dagen før opprant lørdagen med solskinn og fin temperatur. Skuffende da at bare en deltaker pluss turleder møtte opp. Men vi ble fort enige om å gjennomføre turen. Vi møtte mange andre turgåere på vår vei, så det var tydelig at området er populært.

Nystølvarden ligger sentralt i Sør-Norge og utsikten herfra er imponerende. Selv om det var noe disig i horisonten var det ikke vanskelig å se mange kjente og kjære topper.

Det blåste en lett nordvestlig bris og det var surt. Så selv om sola tittet fram ble ikke oppholdet langvarig. Etter en kort matpause og skriving av navnetrekkene våre i turboka på toppen, gikk turen tilbake til startpunktet ved Varhovd.

Rundturen på 3 til 4 timer egner seg godt for de fleste, så den anbefales. Vi var enige om at vi hadde hatt en fin turopplevelse denne lørdagen. Takk for turen.


Turleder og referent: Tormod Dahlen

Hvilebua ved Dugurdstjern
Hvilebua ved Dugurdstjern Foto: Tormod Dahlen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 20. august 2019