24. august hadde Barnas Turlag miniekspedisjon til Spåtind

Miniekspedisjon
Miniekspedisjon Foto: Petra Kaderkova

Denne ekspedisjonen var et samarbeid mellom DNT på Gjøvik og i Valdres. Sju barn og fire voksne var med på turen lørdag og søndag.

Turen begynte fra Gammalsætra i litt overskyet vær opp til leirplassen ved Smørbukktjern. Barna imponerte stort da de gikk med tunge sekker opp de bratte bakkene. På denne etappen så vi hoggorm, diverse biller, små frosker og spiste masse blåbær.

Mens de voksne etablerte leirplassen og ordnet middag, utforsket barna området rundt tjernet. Barna fant på mye kreativt lek, som å lage mobiltelefon fra stein eller grillpinner (det var da mobil med antenne), de plukket multer og kastet "fiskesprett".  Dessert - blåbær og multer - tok vi på vei til en nærliggende topp, der vi så ned på leirplassen. Vi fant også ut at Smørbukktjern er formet som et hjerte.

Smørbukktjern
Smørbukktjern Foto: Petra Kaderkova

På kvelden lagde vi bål og det var servert pølser med vann lomper, ketchup og en del vann, da det kom noen kraftige regnskurer. Da var det godt å krype i soveposer og si god natt.

God natt
God natt Foto: Petra Kaderkova

På søndag våknet vi til mye lettere vær og mye sol senere på dagen. Vi spiste god frokost med utsikt til dagens mål - Spåtind. Vi nådde toppen i godt humør. Lunsjen ble spist på 1414 moh, selv om salamien nesten blåste vekk fra brødskiva. På turen ned til leirplassen hadde vi nydelig utsikt til Smørbukktjern og fjellpartiet på horisonten. Vi pakket ned campen og la i vei ned de bratte bakkene. Takk for turen!

Referenter og turledere: Petra Kaderkova (DNT Gjøvik og Omeng) og Dienne Versteeg (DNT Valdres)

Skrevet av Jørgen Wangensteen 28. august 2019