3. september hadde Seniorgruppa tur til Melbystølen

Fra Tutjern mot Bitihorn.
Fra Tutjern mot Bitihorn. Foto: Beate Sunde Knutsen

Vi møttes på Kiwi på Beitostølen og kjørte opp til turstart ved vannhuset, opp Grønåsveien. Dette var dagen da høstens første snøfall åpenbarte seg da skydekket lettet.

Hyggelig med hund på tur.
Hyggelig med hund på tur. Foto: Beate Sunde Knutsen

Vi fulgte traseen for Fjellbukken (et terrengløp som blir arrangert når det er Fjellmaraton på Beitostølen) og kom etter en stund på veien inn til Melbystølene som tar av fra Olevannsveien. Der hadde vi en matpause og turleder fortalte om Beitostølen Helsesportsenter i fortid og nåtid. Senteret har 50 års-jubileum til neste år og Lions vil starte en ny røde fjær aksjon i anledning jubileet. Pengene skal finansiere et nytt bygg for familieopphold.

Ester trenger litt enebærkrydder.
Ester trenger litt enebærkrydder. Foto: Beate Sunde Knutsen

Turen vår fra Melbystølene fikk videre opp på Melbyfjellet med utsikt til Skaget, Kjølafjellet, Rundemellen, fjellene ved Vinstervann og Slettefjell med nysnø, og fjellene ved Bygdin. Ned fra Melbyfjellet, ved Tutjern hadde vi utsikt rett på Bitihorn.

Rast på Melbystølen.
Rast på Melbystølen. Foto: Beate Sunde Knutsen

Før vi gikk siste stykket ned igjen til bilen, satte vi oss på en benk med utsikt over Beitostølen og fikk inntrykk av aktiviteten der nede.  Vi var 4 personer som er godt turvante, pluss turleder.

Turleder og referent: Beate Sunde Knutsen

Årets første nysnø i bakgrunnen.
Årets første nysnø i bakgrunnen. Foto: Beate Sunde Knutsen


Skrevet av Jørgen Wangensteen 18. september 2019