7. mars var det topptur til Synshorn

Topptur
Topptur Foto: Morten Helgesen

Vi var til sammen 11 som la i vei fra Fagerstrand denne nydelige lørdagen litt før klokka 11. Ideelt sett burde vi nok startet litt tidligere, siden meteorologene plutselig hadde meldt tilskyende vær litt tidligere enn de før hadde sagt.

Men det ble en nydelig dag likefullt. Vindstille og steikende sol fra første stavtak, gjorde at det kjapt ble varmt og behov for lettelser i antrekk.

Synshorn
Synshorn Foto: Morten Helgesen

Vi holdt et jevnt og rolig tempo til Synshorn hvor solsteik og nydelig utsikt fikk selskap av litt sur vind, noe vi ikke hadde hatt stort av tidligere på turen. Så etter en del obligatorisk fotografering, fellestripping og støvelstramming gjorde vi oss kjapt klare for nedkjøringen.

Selv om ikke flanken var helt urørt, var det godt med plass og mye fin snø å boltre seg i, så folk storkoste seg ned til Fagerdalen hvor vi hadde en god pause med skikkelig påskestemning. I grunnen var dagen som et møte mellom vinter og vår. Snøen var kald, tørr og gnistrende, mens sola likefullt varmet vidunderlig godt.

Topptur
Topptur Foto: Morten Helgesen

Det var minst en i følget som hadde lyst på en "ordentlig topp", og det vi hadde ikke brukt mer enn 2 timer så langt, så det var litt tidlig å reise hjem. Derfor ga vi oss i kast med Heimre Fagerdalshøe. Bortsett fra et lite steinete parti var ble det en fin oppstigning. Siste biten bort ryggen valgte noen å stå over, mens de andre gikk helt ut til høyeste punkt.

Foto: Morten Helgesen

Nedkjøringen herfra ble også veldig fin og på det gode føre holdt det med noen få lette stavtak i Fagerdalen for å komme seg helt ned mot Bygdin.

Nå begynte det for alvor å skye til, så været hadde i grunnen akkurat holdt tilstrekkelig lenge nok til å gi oss en fantastisk dag i disse fjellene.

Referent og turleder: Morten Helgesen

Synshorn
Synshorn Foto: Morten Helgesen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 8. mars 2020