13.-14. juni hadde Barnas Turlag hengekøyetur til Skjellungskampen

Foto: Dienne Versteeg

Tre familier  bestående av sju barn og seks voksne møttes i strålende vær. Turen gikk opp Mæhlumslivegen hvor bilene ble parkert, og etter et par kilometer til fots var vi ved leirplassen med flott utsikt.  

Etter å ha etablert leirplassen med hengekøyer mellom furuene, lagde vi middag helt ute på kanten av Skjellungskampen. Her er det en fantastisk utsikt over alt fra Randsfjorden i sørøst til oppover dalene både mot Nordsinni og Torpeskogen. Kveldsturen gikk til Huldreputten, der vi fikk høre liten historie om huldra. Barna var glade for at vi ventet med historien til etter bading, da Huldreputten fra gammelt av ble beskrevet som både bunnløs og direkte farlig av overtroiske lokale. Sannsynligvis var de første som har badet der frivillig😉 En spesiell badeplass med gjørmebad i myra rundt tjernet, og flytende små øyer på vannet.

Foto: Dienne Versteeg

Etter en god og varm natt, og frokost i sola, pakket vi ned leiren og gikk tilbake til bilene. Vi  byttet til lettere tursekker og gikk tur fra Mæhlumsetra, via Langmyra og Akksjøen, for så å avslutte med grilling, bading og turer med robåt på Øvre Svartvatnet.

Turen var et samarbeid mellom Barnas Turlag på Gjøvik og i Valdres.

Referent: Petra Kaderkova

Turledere: Dienne Versteeg og Petra Kaderkova

Foto: Dienne Versteeg

Skrevet av Jørgen Wangensteen 22. juni 2020