29. august var det tur til Gilafjellet (Kruk)

Foto: Anne Reidun Tvenge

5 blide damer møttes ved stølslaget Nørre Gilen, dagens turmål var Gilafjellet og Kruk, vel 600 høydemeter opp.

Vi startet i sol og fint vær, oppover bakkene ble det flere stopp for å endre på klær, ta bilder og nyte utsikten. Hugakollen ble liten og lav. Litt opp i bakkene fikk vi etter hvert fritt utsyn til Rundemellen, Skarvemellen, Bitihorn og Skaget, og ja, kan det ikke være Spåtind der i horisonten. På fellesturer er det alltid interessant å finne ut hvor mange topper vi kjenner til sammen. Tunge skyer og regnvær såg vi også rundt oss på flere kanter.

Foto: Anne Reidun Tvenge

Etter en god pause startet vi på steinura, men hvor var det blitt av solen? Kommer nok snart, trodde vi. I stedet kom tåka, og vi tok en stopp for å se om den ville lette like fort som den kom. Men da kom haggelet, tettere og tettere. Det letnet litt og vi kunne se toppen, men bakken var blitt hvit og glatt.

Foto: Anne Reidun Tvenge

Vi bestemte oss for at i dag var målet nådd på 1496 moh i steinurdene på Gilafjellet, og vi hadde sett Nonskampen, Kruk og en topp til der fremme. Det er ingen skam å snu.


Regnet fulgte oss nesten helt ned igjen til stølene. En flott tur i passe krevende terreng, vi tar den gjerne en gang til.

Turleder og referent: Anne Reidun Tvenge

Foto: Anne Reidun Tvenge

Skrevet av Jørgen Wangensteen 31. august 2020