23 . august var det tur til Mugnetinden

På Mugnetind
På Mugnetind Foto: Elisabeth Hovda

10 turglade personer i alderen fra 14 til 70 år var med til Mugnetinden. Turen startet fra parkeringsplassen ved Mugna kl 10 i skyet og friskt vær. Stien var tydelig og godt merka, og var relativt tørr og fin på hele turen.

Tinden sett fra Mugnebotntjernet
Tinden sett fra Mugnebotntjernet Foto: Elisabeth Hovda

Vi gikk i samlet gjeng og stemningen var god. Opp til Mugnebotntjernet gikk vi langs den naturskjønne Mugna. Mugnebotntjernet er også et fint turmål, men denne dagen gikk vi alle videre. For best mulig le for vinden, ble lunsjen inntatt etter den første bratte kneika når vi hadde krysset Mugnebotntjernet.

Matpause på vei til tinden
Matpause på vei til tinden Foto: Elisabeth Hovda

Videre oppover tok vi stien til venstre i stiskillet. Vi passerer så et tjern. Derfra er resten av turen opp til tinden steinete og relativt bratt. Snøfonna som var varslet, og som var tydelig 2 uker tidligere, hadde smeltet.

Fra Mugnetinden ser man langt i alle retninger. Skydekket letta og dermed var sikten god. Vi tok det obligatoriske toppturbildet og siden vi hadde med et bursdagsbarn, stemte vi i med bursdagssang.

På vei ned fra tinden
På vei ned fra tinden Foto: Elisabeth Hovda

Temperaturen var ikke så høy på toppen, så vi bestemte at vi heller skulle ta en pause på vei nedover. Turen ned gikk lett og siste store pause ble tatt nær der vi hadde lunsj oppover. Da vi hadde satt oss kom en liten regnskur. Akkurat nok til at de fleste fikk på seg regnklær, men heldigvis ikke så mye at noen ble bløte.

Matpause på vei ned i regn
Matpause på vei ned i regn

Det var regnskyer rundt oss, men vi var heldige, og resten av turen var det oppholdsvær. Da vi var nesten nede igjen ved bilene, lettet skydekket og det ble så varmt at lua måtte kastes.

Stien fra parkeringsplass til Mugnebotntjernet sett fra toppen
Stien fra parkeringsplass til Mugnebotntjernet sett fra toppen Foto: Elisabeth Hovda

Turen til Mugnetinden ble en god opplevelse og den kan absolutt anbefales.

Turleder og referent: Elisabeth Hovda

På vei ned med Mugnetinden i bakgrunn
På vei ned med Mugnetinden i bakgrunn Foto: Elisabeth Hovda

Skrevet av Jørgen Wangensteen 3. september 2020