22. september var det kveldstur i Skrautvål  Heimås

Foto: Tormod Dahlen

Været var ikke det beste, regn og lavt skydekke. En møtte ved Valdres skisenter i Skrautvål kl1700. Målet var heimstølene Røydalen og nedre og øvre Trugebakk. Her ble det fortalt endel historikk og bilder ble tatt.

Ved øvre Trugebakk har Skrautvål IL satt opp en turkasse hvor vi skrev inn navnene våre. Etter litt rådslagning valgte vi å gå videre nordover til Knaltreset for så å dreie vestover mot Holdalsstølen og Veitemyr. Herfra gikk vi nyryddet sti tilbake til Røydalen og Valdres skisenter.

Hele runden er ca 9 km. Dette var det lett å finne ut av da de forskjellige delmålene er markert med flott ensartet skilting med navnsetting og kilometerangivelser. Flere steder er det satt opp informasjonsskilt, eksempelvis Dugurdsteinen, for å ivareta lokalhistorien. All ære til dem som har stått for dette arbeidet til stor glede for oss som liker å ferdes i nærmiljøet.

Terrenget, 900 moh, er svært lettgått, selv om det denne gangen var noe vått. Stiene er så og si steinfrie og vegetasjonen består for det meste av bjørk ispedd enkelte grantrær. Små og store myrer åpner landskapet. Utsikten flere steder mot Skarvemellen er verdt å ta med seg.

Etter to og en halv time var vi tilbake til bilene nok en naturopplevelse rikere.

Turleder og referent: Tormod Dahlen

Foto: Tormod Dahlen
Foto: Tormod Dahlen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 29. september 2015