I slutten av august var Barnas Turlag på helgetur i Vassfaret

Grilling der villmarka suser
Grilling der villmarka suser Foto: Merethe Lundene

29.– 30. august fikk Barnas Turlag oppleve flott natur og spennende historie i Vassfaret. Villmarka i Vassfaret er kjent fra en rekke bøkber, segn og historier, ikke minst forfatteren Mikkjel Fønhus sine skildringer.

Lørdag møttes vi ved den gamle boplassen Bjørke i Vassfaret. Her var det samme dag markering av

heimefrontens innsats i base ELG

. Vi tok en titt på utstillinga som var satt opp i forbindelse med dette arrangementet.

Deretter gikk vi for å se på et gammelt bjørnehi. Hiet var så stort av vi kunne gå inn i det. Her fikk vi høre historier om da det enda var en fast bjørnestamme i Vassfaret.

Foto: Merethe Lundene

Vi fortsatte videre oppover til Hansesprang, hvor budeia Anne ble drept av en okse. Vel nede igjen, og på veg mot sørenden av Nevlingen, hvor vi skulle slå opp telt for natta, stoppet vi ved Skrukkefyllhaugen. Her bodde Berte Skrukkefyllhaugen. Her er det i senere tid gjort en betydelig jobb for å få bygd opp igjen hus og uteområde til slik det en gang kan ha sett ut. Ved leirplassen ved Nevlingen var det flere unger som prøvde fiskelykka.

Foto: Merethe Lundene

På søndagen gikk vi langs med Nevlingen til nordenden under Vassfarplassen. Det var sol og varmt. Og langs med sti og veg kunne vi kose oss med mye god blåbær. Takk til Lisbeth Garli for spennende historieformidling denne flotte helga.

Turledere og referenter: Merethe Lundene og Kristin Thorsrud Teien

På Skrukkefyllhaugen fikk vi høre om ho Berte
På Skrukkefyllhaugen fikk vi høre om ho Berte Foto: Merethe Lundene

Skrevet av Jørgen Wangensteen 3. oktober 2015