Nest siste helgen i august var det yoga og fotturer i Rondane

Gråhøe med magisk utsyn
Gråhøe med magisk utsyn Foto: Anne-Katrine Brun Norbye

For noen dager og for en gjeng! 15 damer og en mann gikk ankomstdagen rundtur over Anaripiggen i vind og vekslende vær. På toppen fikk vi litt sol så det passet bra med en liten konsert med Sjå sole på Anaripigg med Knut Skram og Robert Levin.

Etter en yogaøkt og nydelig middag hadde vi Quiz om Rondane og DNT med mye latter og close race.  Vi hadde yoga hver morgen mellom kl. 7 og 8 og 1 time etter turen og før middag.

Dag to gikk turen til Peer Gynt hytta hvor vi spiste i le av en hyttevegg mens vi hørte om Asbjørnsen og hans fortellinger om Gynthe, som var basis for Ibsens skuespill om Peer Gynt 20 år senere. Vi møtte en stressa kuflokk som nok skremte noen av deltakerne. I regn og sterk vind gikk vi samme vei tilbake til Smuksjøseter hvor bilene sto. Der sa vi også i fra om kyra, som oppførte seg unormalt, så eieren skulle sjekke dem.

Tredje turdag gikk til Gråhøe via Dassbue og et lite fjellvann som lokket noen til et friskt bad på tilbakeveien. Dagens kulturelle innslag var fra Ibsens På vidderne med topptur-verset. Også noen av deltakerne bidro med dikt og god stemning. Vi kom litt sent tilbake, så yogaen ble utøvd ute på plenen for de som ønsket det. Andre satt med løs latter i solveggen fram til middag.

På vei til Formokampen siste dag
På vei til Formokampen siste dag Foto: Anne-Katrine Brun Norbye

Avreisedagen startet igjen med yoga kl 07 og etter frokost gikk vi til Formokampen i varmt solskinn. Vi så reingrav og på tilbakeveien på en liten gressflekk instruerte en deltager oss i Latter-yoga. Det var utrolig befriende og morsomt.

Takk for oss til Turid og Ole Martin på Laurgårdseter fjellstue
Takk for oss til Turid og Ole Martin på Laurgårdseter fjellstue

Laugårdseter på Høvringen egnet seg veldig godt til kombinasjon yoga og dagsturer. Vertskapet er veldig hyggelige og maten supergod!

Referent: Anne-Katrine Brun Norbye

Turledere: Anne-Katrine Brun Norbye og Linda Wickstrøm

Det går mot høst i fjellet
Det går mot høst i fjellet Foto: Anne-Katrine Brun Norbye

Skrevet av Jørgen Wangensteen 26. august 2021