10. -12. november var det turer og Yoga med utgangspunkt på Nøsen

Ved Storfjorden
Ved Storfjorden Foto: Linda Wickstrøm

Igjen hadde vi stor pågang, og mange som ville være med på tur, men pga liten plass i yogasalen måtte vi sette grense på 12 deltakere, og dessverre avvise flere interesserte.

Vi hadde 3 herlige dager på vakre Nøsen yoga og fjellhotell, sammen med 2 andre grupper. På Nøsen er det en herlig avslappet atmosfære, og yogakledde damer (og noen menn) overalt. Vi valgte å legge opp til en langsom helg, med fokus på fellesskap, anledning å bli kjent med nye mennesker og påfyll av energi.

På vei opp mot Grønsennknippa
På vei opp mot Grønsennknippa Foto: Linda Wickstrøm

Turene gikk i nærområdet.

Lørdag gikk turen mot Grønsennknippa. De siste dagene hadde det kommet 15-20 cm snø, og stien opp var bare delvis synlig. Det gnistret av tusen diamanter i snøen, og luften var frisk. Selv om vi av diverse anledninger ikke kom oss helt opp på toppen, fikk vi en helt fantastisk utsikt mot fjellene i vestre Slidre og Vang. Tåka hang lavt i sør, og alle var fornøyde når vi returnerte til hotellet.

Søndag valgte vi å gå en rundtur i nærområdet; med en avstikker til Storfjorden. Strålende sol og blå, blå himmel gjorde turen ekstra fin.

Tid for middag
Tid for middag Foto: Linda Wickstrøm

Maten på Nøsen er noe for seg selv; vegetarisk, fargerik, smakfull og næringsrik. En fryd for både øye og gane. Spennende smaker, god bruk av krydder, og spennende grønnsaker som du normalt ikke ser på norske middagsbord. Etter et slikt måltid føler man seg både fornøyd og sunn.  

La meg framheve 3 øyeblikk fra turen.

  • Fredag kveld, og samling rundt bålpannen, mens snøen sakte begynner å drysse ned.
  • Lørdag ettermiddag, da vi kommer inn med røde roser i kinnene, etter en frisk tur i fjellet, og blir møtt av DEN fargerike, sunne og gode lunsjen.
  • Søndag morgen i den vakre shalaen (yogasalen), vi i solhilsen, mens himmelen farges rosa av de første solstrålene.

Takk til alle flotte turdeltakere for turer, interessante samtaler, latter og fellesskap.

Vi planlegger en ny tur på Nøsen yoga og fjellhotell neste høst, og gleder oss til gjensynet.

Turledere: Helga E Waagaard og Linda Wickstrøm

Referent og yogainstruktør: Linda Wickstrøm

Klare for yoga
Klare for yoga Foto: Linda Wickstrøm

Skrevet av Jørgen Wangensteen 17. desember 2021