6. februar var det hodelykttur til Køltjedn

Det ble en fin rundtur
Det ble en fin rundtur Foto: Linda Wickstrøm

Når mørkret begynte å senke seg denne vakre februarkvelden, møttes vi, 11 damer, i Ranheimsbygda, klare for tur. I sekken lå hodelykt, niste og varme klær.

Første del av turen fulgte vi veien til Glennatinden. Her er det et utsiktspunkt, der man tidligere hadde strålende utsikt over Fagernes. Dessverre har granene vokst seg høye her, og utsikten er nesten borte.

Damene på Glennatinden
Damene på Glennatinden Foto: Linda Wickstrøm

Fra Glennatinden fulgte vi stien inn i skogen, og det ble etter hvert nødvendig å få på hodelyktene. Ranheimsåsen er et populært turmål, med stier på kryss og tvers. Stien var godt tiltråkket, og lett å følge.

Etter noen km kom vi fram til turmålet: Køltjedn. Her har Ranheim og Garli helselag bygd en gapahuk, med sitteplasser både inne i huken og ved vannet. Bålpannen står til fri disposisjon, og ved kan kjøpes for en liten sum. Her ble vi møtt av lystige flammer fra bålpannen. Anne Reidun og Kari hadde gått i forveien og fyret opp.

Pølser og ostesmørbrød smaker utrolig godt på tur, og praten gikk lystig.

Vi gikk en annen sti tilbake, alltid fint med rundturer;). Det føles litt spennende å gå på tur i skogen i mørkret, litt annerledes. Mørkret er vennlig og vi er trygge i lyset fra hverandre.

Tilbake ved bilene var alle fornøyde med turen, og mange av oss var enige om at dette burde vi gjøre litt oftere.

Turledere: Anne Reidun Tvenge og Linda Wickstrøm

Referent: Linda Wickstrøm

I Gapahuken: Ostesmørbrød smaker alltid godt på tur
I Gapahuken: Ostesmørbrød smaker alltid godt på tur Foto: Linda Wickstrøm

Skrevet av Jørgen Wangensteen 8. februar 2022