Andre helga i februar var det velværehelg på Grønolen Fjellgard med yoga og langrenn

I skiløypa lørdag
I skiløypa lørdag Foto: Linda Wickstrøm

Beitostølen badet i sol denne fredags ettermiddagen; snøføyken danset over viddene og på fjelltoppene herjet nordavinden. Grønolen Fjellgard lå lunt til nede ved Øyangen, og det dryppet fra taket. Tross koronasmitte og hålkeføre ble vi til slutt 11 damer på denne turen.

Helgens turprogram startet med myk yoga, og yogasalen på Grønolen var virkelig et nydelig rom, med lun varme og mykt lys. Her var det lett å finne ro og indre stillhet.

Etter en smakfull middag hadde vi en koselig stund i en av stuene med quiz, vitser og fortellinger. Tonen var lett og alle fant seg vel til rette i gruppen, men det ble en tidlig kveld.

Lørdag startet med energisk yoga, men tross ivrig solhilsen snødde det tett hele dagen. Dagens skitur ble lagt nedfor Beitostølen, med lunsjstopp i Grønolsbue varmestue, der vi fyrte opp bål og spiste medbrakt niste.

Tilbake ved fjellstua hadde vi god tid til å kose oss i velværeavdelingen. Her ble det boblebad, sauna og munter snøbading på oss. Og yoga så klart.

Vi hadde stort sett hotellet for oss selv, men søndag morgen ankom 100 dansker og frokosten ble ganske livlig.

Også søndag snødde det, men Yr lovet sol etter lunsj. Etter utsjekk reiste vi derfor opp til Garli for å gå rundt knausene på Beitostølen.

Mange av oss var uheldige med smøring denne dagen, og til og med felleskia klabbet. Tålmodighet og armmuskler fikk seg en omgang. Nesten i mål dukket solen opp, og Bitihorn dukket fram mellom skyene. Hvite vidder, blå himmel og gnistrende sol avsluttet turen.

Etter skituren takket alle for seg og vendte nesen hjem igjen. Tema for denne turen var velvære og fellesskap, og ifølge tilbakemeldinger fra turdeltakerne oppnådde vi nettopp dette.

Turledere: Linda Wickstrøm og Beate S Knutsen

Referent: Linda Wickstrøm


Fornøyde! Avsluttet helgen i strålende sol
Fornøyde! Avsluttet helgen i strålende sol

Skrevet av Jørgen Wangensteen 16. februar 2022