Første helgen i april var det vårskitur med yoga på Bessheim Fjellstue

På Valdresflye, Rasletind i bakgrunn
På Valdresflye, Rasletind i bakgrunn

Valdresflya åpnet fredag 1. april og vi var 2 turledere og en deltager som fikk testet nyoppkjørte løyper på Valdresflya fredag formiddag, perfekte forhold. Samtlige deltagere, til sammen 6 + 2 turledere, var innkvartert og møttes til meditativ og myk yoga kl. 17 i yogarommet i underetasjen.

Nydelig treretters middag og hyggelig stemning i spisestue og ved peisen utover kvelden. To studenter/praktikanter fra friluftsstudiet i Bø hadde hvert sitt innlegg med bl.a. historiske fakta om Jotunheimen og om fauna og dyreliv i Jotunheimen før og nå. Det ga utgangspunkt til interessante samtaler og opplevelser i fjellriket.

Lørdag var samtlige innstilt og motivert for tur på Valdresflya der det var bra med snø og mer vinterlige skiforhold. Ved Sjodalsvannet hadde det vært mye smelting og løypene var delvis forsvunnet, ganske isete forhold og vertskapet anbefalte oss å dra på Flya.

Vi startet med å gå sydover i løypa til Bygdin og valgte siden å gå østover mot Steinstogonuten, det var bra med vind, noe snøføyke og løypene var snart forsvunnet. Sikten var bra, snøen bar, noe skare i høyden. Vi valgte å grave lebenk på østsiden av nuten, med 4 spader og enestående arbeidsiver gikk det som en drøm, og nista fra Bessheim smakte fortreffelig.

Noe mer disiplinert hjemtur til Vandrerhjemmet, på rekke i motvind og mer snøføyke. Kjærkomment med varm badstue før yogaen på Bessheim Fjellstue og stor stas med rikholdig og variert buffet, her kunne vi nyte kortreist fisk og vilt i diverse variasjoner etterfulgt av smakfulle desserter og kaker.

Hyggelig lørdagskveld ved peisen med Quiz, premiering og gode historier.

Søndag startet med fin morgenyoga, og planen var tur i nærområdet med bållunsj på andre siden av Sjodalsvann. Vi pakket sekkene med nødvendig redskap og lunsjpakker til bålet. Så kom beskjeden om at Valdresflya var stengt og det ble planlagt kolonnekjøring i tolvtiden. Det var viktig for de fleste å komme med der, og vi ble således guidet over i snøføyka av erfarne fjellfolk med brøytebil, ny erfaring for de fleste. Kaffe og lunsj ved peis innendørs på Beitostølen ble avslutningen på en hyggelig og opplevelsesrik tur på Bessheim, Valdresflya mm.

Stor takk til det gjestfrie vertskapet Kari og Bjørn på Bessheim, til yogainstruktør Linda for variert og meningsfull yoga og engasjerte og ivrige deltagere.

Turledere og fotografer: Linda W og Helga E W

Yogabildet er tatt av Kari Lund (vertinne)

Referent: Helga E Waagaard