Midt i juni var det 5 dagers tur rundt Lysefjordens perler

Foto: Helga E. Waagaard

Mandag morgen møttes 11 turglade deltagere på Stavanger Bussterminal og bussturen gikk til Preikestolen Basecamp. Dagens mål var Preikestolen, en noe våt opplevelse på imponerende sherpastier i frodig vestlandsnatur. Til tross for gråvær og dårlig sikt oppe på selve platået, var humøret på topp og nista smakte. Middag og innkvartering på Preikestolen Fjellstue.

Foto: Linda Wickstrøm

Tirsdag kom godværet og turen gikk fra Preikestolen Fjellstue til Gryteknuten før vi ble fraktet med taxi til Forsand kai. Deretter en spektakulær båttur der vi fikk øye på Preikestolen, Flørlitrappene og Kjæragbolten langt der oppe, før vi ankom Lysebotn innerst i Lysefjorden og ble innlosjert på fargerike Lysefjorden Turisthytte.

Foto: Helga E. Waagaard

Onsdag ble vi fraktet med minibuss gjennom diverse tunneler i «korketrekkerveien» opp til Øygardstøl og derfra gikk turen til selveste Kjærag i oversiktlig og noe kupert fjellterreng. Niste og fotosession ved Kjæragbolten. Besøk og forfriskning på vakre utsiktsstedet Ørneredet, før hjemturen til DNT- hytta ved Lysebotn.

Foto: Helga E. Waagaard

Tidlig båttur til Flørli kraftstasjon og Flørlitrappene torsdag morgen, vi beregnet god tid på de 4444 trappetrinnene opp til inntaksdammen, verdens lengste tretrapp. Deretter en drøy tur i rimelig kupert terreng inn til Skåpet, en trivelig, moderne og original selvbetjeningshytte.

Fredag gikk turen til Vinddalen og etter noe trasking på bilvei, ble vi møtt av minibuss og transportert til Forsand hvor det gikk ordinær rutebuss til Stavanger.

Hyggelig avslutning med middag på restaurant i Stavanger.

Stor takk til sporty og trivelige turdeltakere.


Referent: Helga E Waagaard

Turledere: Helga E Waagaard og Linda Wickstrøm

Skrevet av Jørgen Wangensteen 28. juli 2022