7. feb var det krokskitur med Barnas Turlag

Krokskitur
Krokskitur Foto: Morten Helgesen

Årets krokskitur og kom-deg-ut-dag-arrangement, ble etter en del forberedelser med løypetråkking dagen før, saftkoking, rigging av utstyr og tenning av fakler, arrangert med utgangspunkt i Skrautvål Skisenter.

Det snødde tett og vått, så været var ikke det man kunne drømme om (les: snøtunge trær og 3-4 minusgrader), men det var likevel en del som møtte opp. Spesielt var det mange små og motiverte barn alderen 3-6 år. Alt i alt var det nærmere 40 personer (inkludert voksne) som møtte opp.

Løypa var i år lagt opp slik at man flere steder kunne avbryte på steder hvor krokskiløypa krysset vanlig skiløype. Det gjorde det litt lettere for de minste, for det var ikke bare bare å kroke seg rundt i skogen. I tillegg til løypas egenutfordring var føret også særdeles (bak)glatt.

Folk koste seg likevel, men brukte lenger tid ute i skogen enn vi hadde regnet med, så saftservering og pølsegrilling pågikk til borti kl. 20, til tross for at vi skulle vært ferdige kl. 19. Men folk koste seg. Noen akte på akematter, mens andre grillet marshmellows.

Ute i skogen var det rikelig med latter, kvitring og gledes- (eller

angst?) hyl å høre.

For de som ikke fikk med seg årets krokskitur, kommer det sikkert nye sjanser neste år.

Turleder og referent: Morten Helgesen

Krokskitur
Krokskitur Foto: Morten Helgesen
Krokskitur
Krokskitur Foto: Morten Helgesen
Grilling etter krokskitur
Grilling etter krokskitur Foto: Morten Helgesen

Skrevet av Jørgen Wangensteen 8. februar 2016