Siste helga i april var det topptur til Suletinden

Sulebu, Sulefjellet og Suletinden
Sulebu, Sulefjellet og Suletinden Foto: Torkjell Haugen

Det var fem stykker som ville være med på skitur til Sulebu og Suletinden 30. april til 1. mai. Vi overnattet på den ubetjente DNT hytta Sulebu og søndag gikk vi på toppen av Suletinden 1780 moh.

Lørdag var det lavt skydekke og noe vind, og selv om en løypemaskin hadde kjørt opp spor til Sulebu var det et vanskelig føre. Rundt null grader og litt snø i luften ga noen utfordringer med tanke på feste og glid. Vi gikk i to puljer denne dagen da tre stykker kom noe senere på dagen. Vel installert på Sulebu ble det avslapning og tid til en liten blund for enkelte som hadde vært tidlig oppe. På kvelden ble det disket opp med ulike retter og den gode matluften fra kjøkkenkroken fikk frem apetitten. Etter en varm anbefaling av bacalao med potetmos ble det middagsvalget, noe som falt i smak! Etter en koselig kveld med mye prat og en runde yatzy, ble planen lagt for søndagens toppstøt.

Klar for topptur fra Sulebu
Klar for topptur fra Sulebu Foto: Torkjell Haugen

Været var som meldt mye bedre på søndag hvor vi la i vei mot Suleskaret. Det var kommet mye nysnø så det var tungt å tråkke spor, men vi byttet på så da gikk det bedre. Opp til Suleskaret var det nødvendig å krysse litt for å få en litt lettere oppstigning. På vestsiden av Suletinden var det bedre føre da mye av nysnøen var blåst bort, noe som gjorde at det var lettere å lage spor.

I fint driv opp på vestsiden av Suletinden
I fint driv opp på vestsiden av Suletinden Foto: Torkjell Haugen

Vel oppe på 1680 moh ble skiene satt igjen og vi gikk de siste hundre høydemeterne på beina. Vel oppe på Suletinden ble det tatt bilder og vi laget en sittebenk på nordsiden av varden slik at vi spiste lunch i le for den litt sure vinden fra sør. Det var ikke helt skyfritt mot Hurrungane og Jotunheimen, men utsikten var allikevel fantastisk og med mye sol ble det en flott opplevelse. Det var ellers ingen andre som tok turen opp til Suletinden denne dagen, men vi så mange der nede på vei inn til Sulebu i den oppkjørte løypa.

En pust i bakken opp mot Suletinden
En pust i bakken opp mot Suletinden Foto: Torkjell Haugen

Turen ned gikk som en drøm, selv om enkelte hadde vært litt bekymret. Noen fall ble det, men i nysnøen var ikke det noe fare da en landet mykt. Vel nede på Sulebu pakket vi det som vi hadde satt igjen, og satte kursen ned mot bilene som sto parkert ved Filefjell skisenter.

Turleder og referent: Torkjell Haugen

En liten pause på toppen av Suleskaret
En liten pause på toppen av Suleskaret Foto: Torkjell Haugen
Endelig på Suletinden
Endelig på Suletinden Foto: Torkjell Haugen
Suletinden lunch
Suletinden lunch Foto: Torkjell Haugen
Da er det bare nedoverbakker igjen
Da er det bare nedoverbakker igjen Foto: Torkjell Haugen